Svenska ungdomar föredrar en högerregering

Undersökning visar att en majoritet av svenska ungdomar vill ha en högerregering

I en färsk opinionsundersökning från SCB (Statistiska centralbyrån) framkommer det att majoriteten av svenska ungdomar skulle rösta fram en högerregering om det vore val idag och de själva fick bestämma. I en högerregering menas Kristdemokraterna, Liberalerna, Moderaterna och Sverigedemokraterna. En vänsterregering betecknas av Vänsterpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Beskedet går tvärtemot den allmänna bild som finns att ungdomar skulle vara särskilt vänsterorienterade i jämförelse med övriga åldersgrupper i samhället. Miljöpartiet som anses vara allra mest vänster efter vänsterpartiet fick lägst andel röster och Moderaterna fick högst andel röster bland ungdomarna i undersökningen.

Undersökningen lyftes fram första gången av DN i podden Studio DN. Enligt Hans Rosén på Dagens Nyheter kan resultatet bero på den brottslighet och kriminalitet som finns i Sverige. Kriminalitet är något som unga oftare kommer i kontakt med eftersom att de inte har samma möjligheter som äldre att köpa en dyr bostad i ett säkert område utan tvingas ofta välja det billigare alternativet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter