”Svenskar” skjutna i Istanbul

Två personer blev skjutna i Istanbul, varav en dödades. Svensk media rapporterar att de hade gängkriminella kopplingar och beskriver dem som ”svenskar”. Men hur ser det egentligen ut?

Under söndagskvällen inträffade en skottlossning på ett kafé i den turkiska storstaden Istanbul. Två personer skadades, varav en avlidit. Svensk media, däribland SVT och Aftonbladet, beskriver offren som ”svenskar”.

Detta är en vilseledande rapportering. Det rör sig om två personer med svenskt medborgarskap, men som av allt att döma har turkisk bakgrund. Enligt den turkiska nyhetssidan TRT Haber heter de två männen Mazlum Ayranci och Umut Koyuncu. De ska båda ha svenskt medborgarskap och vara kopplade till gängkriminaliteten i Sverige. Ayranci var den som avled av sina skador.

Det är inte första gången som svensk media pekar ut invandrade gängkriminella med svenskt medborgarskap som ”svenskar”, vilket Frihetsnytt har kunnat avslöja.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter