Svenskarna säger ja till visitationszoner

En av de åtgärder som regeringen vill ta till för att bekämpa gängbrottsligheten är visitationszoner under en period i vissa områden. Medan vissa anklagar förslaget för ”rasism”, stödjer majoriteten av svenskarna förslaget.

Den 8 februari rapporterade Frihetsnytt om Tidöpartiernas (regeringens samt Sverigedemokraternas) förslag på att införa visitationszoner i de mångkulturella områden där gängkriminaliteten är stor. Det kommer innebära att polisen inom dessa områden får kroppsvisitera personer, samt genomsöka bilar, efter vapen, droger och stöldgods.

”Rasism”

Snabbt började vissa opinionsbildare att högljutt anklaga förslaget för ”rasism” och ”etnisk diskriminering”.

Till skillnad från de som talar om ”rasism” verkar majoriteten av svenskarna stödja förslaget. Under de senaste månaderna har gängvåldet eskalerat och flera oskyldiga personer har både dödats och skadats när de hamnat mitt emellan rivaliserande gäng.

Så många stödjer förslaget

Enligt en undersökning som DN/Ipsos genomfört stödjer en majoritet av svenskarna förslaget. Av 1 296 tillfrågade personer är 63 procent för förslaget, medan 25 procent är emot och 12 procent är osäkra.

Enligt undersökningen är invandrare, vänstersympatisörer och yngre personer mer negativa till förslaget än svenskar, högersympatisörer och personer över 30 år.

Om förslaget går igenom beräknas det börja gälla den 25 april.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter