Svenskt civilkurage

En svensk man som omnämns ”Viking” i sociala medier visade civilkurage tidigare i veckan när han under en resa med Skånetrafiken tog saken i egna händer och avvisade en bråkig resenär från tåget.

Det var en färd mellan Helsingborg och Trelleborg under tisdagen som en resenär med utländsk påbrå betedde sig illa mot medresenärer och personal. Upprepade försök gjordes av passagerare och tågvärdar att få mannen att lämna tåget, mannen vägrade och uppmanade personalen att ringa polisen, rapporterar Samnytt.

Vikingen lyfter ut personen

Då klev den okända mannen som omnämns ”Viking” i sociala medier fram och bokstavligen lyfte ut den bråkiga resenären ur tåget. Händelsen filmades av en annan resenär och filmen har fått stor spridning och ”gillande” på sociala medier.

FrihetsNytt har tidigare rapporterat och lyft fram svenskarnas civilkurage.

Giltigt färdbevis och gott beteende

Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, kommenterar händelsen och säger ”Reglerna är enkla, du ska ha ett giltigt färdbevis och ha ett gott beteende mot medresenärer och personal. Folk som reser med våra tåg är ofta väldigt tidskritiska. De är pendlare och ska vidare. Här är det en kund som tröttnar och lyfter av honom.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter