Svenskt VM-brons trots usla odds

De svenska herrarna överkom de dåliga oddsen i början och kammade hem ett brons i VM-stafetten i Tyskland. Även om det inte blev guld, så är det ett inspirerande exempel på att aldrig ge upp.

Under lördagens stafett för herrar under skidskytte-VM i tyska Oberhof fick det svenska laget en start som kunde beskrivas som mardrömslik. Men trots de oerhört dåliga oddsen presterade laget på topp och lyckades med en oerhörd prestation att ta brons, rapporterar SVT.

Det började med att Peppe Femling bommade tre gångar under sitt andra stående skytte och drog på sig en straffrunda. Men detta sänkte inte laget, utan hela resten av stafetten avancerade svenskarna snabbt. Det var i synnerhet Martin Ponsiluoma som flyttade svenskarna från 18:e till fjärde plats, varpå Jesper Nelin gick ut som tre. Därefter låg svenske Sebastian Samuelsson i en jämn kamp med norrmannen Johannes Thingnes Bö, som dock slutade med att Sverige gick i mål som trea efter Norge och Frankrike.

Även om det inte blev guld, så utgjorde dagens lopp en enorm uppvisning i kämpaglöd. Att ta sig från en plats långt bak, för att sluta på prispallen, är något som det svenska laget kan känna en oerhörd stolthet över.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter