Sverige redo för kvartsfinal

Svenskarna besegrade Island i fredagens match i handbolls-VM. Det innebär både att Sverige är obesegrat detta VM och vi går vidare till kvartsfinal.

Det svenska herrlandslaget i handboll står fortsatt obesegrade i världsmästerskapet efter matchen mot Island under fredagen. 35-30, till Sverige var slutresultatet när matchen avslutades, en snävare vinstmarginal än de senaste matcherna mot Ungern och Uruguay, där Sverige slog sitt eget marginalrekord, men likväl en storslagen seger som för Sverige vidare till kvartsfinal.

Matchens hjälte utgjordes inte av målgörarna, utan av målvakten Andreas Palicka, som gjorde ett flertal fantastiska räddningar.

Den svenska segern var ingen självklarhet. Efter 22 minuter in i matchen ledde Island med 13-11, men efter att förbundskapten Glenn Solberg och målvakten Tobias Thulin bytts ut vände och Sverige avgick med segern, rapporterar Expressen.

Vem Sverige kommer att möta i kvartsfinal den 25 januari har inte tillkännagivits.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter