Sverige största sjukhus ska spara 1,7 miljarder

Sveriges största sjukhus med omkring 17 000 anställda ska spara 1,7 miljarder kronor. Trots skyhöga skatter får svenskarna mindre tillbaka.

Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg är Sveriges största sjukhus med 17 000 anställda. På grund av det hårda ekonomiska läget ska regionerna dra ner på sina utgifter där sjukhusen är en aktör som ska bli billigare att driva.

Totalt ska sjukhuset spara 1,7 miljarder kronor vilket motsvarar omkring 2 000 tjänster.

Var går de skyhöga skatterna?

Sverige har några av världens största skattetryck och enligt föreningen Skattebetalarna fick svenska staten och Sveriges kommuner och regioner år 2019 in drygt 2 150 miljarder kronor. 60 procent av intäkterna kommer från direkta och indirekta skatter på arbete.

Ändå sedan barnsben har svenskar lärt sig i skolan att i Sverige betalar vi höga skatter men i gengäld har vi gratis och bra sjukvård, en god infrastruktur med bra vägar, en ordentligt skola och en mängd andra fördelar.

Men på senare tid har samhällsfunktionerna som det svenska folket betalar för blivit allt sämre och i flera fall presterar de inte alls; polisen är ett bra exempel på detta.

Många svenskar har på senare år börjat att ifrågasätta de höga skatterna och många frågar sig var alla miljarder med skattepengar egentligen går.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter