Sverige tog VM-brons, trots motgångar

Under stafetten för damer i skid-VM blev det brons för Sverige. Det är dock en stor prestation, med tanke på att svenskorna drabbades av en stor motgång mitt under loppet.

Under torsdagseftermiddagen, den 2 mars, var det dags för damernas skidstafett i det pågående skid-VM i slovenska Planica. Det svenska laget bestod av skid-essen Emma Ribom, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist, rapporterar Aftonbladet.

Under större delen av stafetten stod kampen mellan Sverige, Tyskland, Norge och Finland. Ribom var först ut, för att därefter lämna över till Andersson. Det var efter det som olyckan inträffade.

Kämpade på

I slutet av Anderssons sträcka bröts staven, vilket innebar att svenskorna förlorade nio sekunder mot Tyskland och Finland.

Trots den stora motgången kämpade svenskorna på. Norge tog guldet och Tyskland silvret, men Dahlqvist gick segrande ur kampen med finska Krista Pärmäkoski och tog hem bronset åt Sverige.

Även om det inte blev ett guld, så kan svenskorna känna sig stolta över att de kom på tredje på tredje, trots den svåra motgången.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter