Sverige välkomnas till globalistklubb

Portugiserna är sålda på ett svenskt Nato-medlemskap.

Sverige fortsätter att irritera Turkiet med att inte efterleva de krav som ställts, med följden att ett svenskt Nato-medlemskap blockeras. Nu välkomnar däremot det portugisiska parlamentet ett svenskt medlemskap.

Den svenska ansökan om medlemskap i krigsalliansen Nato har under det gångna halvåret varit en karusell av utrikespolitiska kullerbyttor. Relationerna med Natolandet Turkiet har nästintill körts i botten av den svenska ovilja att utlämna personer efterlysta för grova brott, vilket varit ett krav från Turkiets sida för att godkänna ett svenskt medlemskap.

Nu väljer istället Portugal att klart och tydligt ta ställning för att låta Sverige och Finland gå med i krigsalliansen.

Reuters rapporterar att det portugisiska parlamentet nu röstat om att släppa fram ett svenskt och finskt medlemskap. Under fredagen hölls en omröstning där Portugals 230 parlamentsledamöter röstade.

Resultatet landade på 219 för och 11 emot, där endast kommunisterna och vänsterblocket röstade emot.

Under torsdagen gjordes en liknande omröstning i Spanien, med samma utfall. De enda Nato-länder som i nuläget inte gett sitt bifall till ett svenskt medlemskap är, förutom Turkiet, Ungern och Slovakien.

Med tanke på de svenska politikernas ivriga bidrag till hetsen mot den ungerska politiken i allmänhet, och premiärminister Viktor Orbán i synnerhet, är sannolikheten för ett ungerskt bifall inte alltför stort.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter