Sverigedemokrater polisanmäler SD-riks

SD sparkade igår tolv politiker i Klippan efter att de valt in två män till politiska poster i SD i Klippans kommun. SD anser att det är problematiskt att de två männen varit engagerade i en högerextrem grupp för 30 år sedan. Idag går de 12 politikerna till motattack och polisanmäler Sverigedemokraterna på riksnivå.

12 politiker blev under gårdagen, måndagen den 20 februari, uteslutna ur Sverigedemokraterna (SD) efter att ha felrekryterat två män till poster i kommunen.

SD ansåg att det var väldigt problematiskt att anlita de två männen med tanke på deras bakgrund. De två männen hade nämligen på 90-talet varit engagerade i den högerextrema gruppen Nationalsocialistisk Front.

Att de två männens engagemang i gruppen var för över 30 år sedan spelade ingen roll, inte heller spelade det roll att de båda männen sagt att de inte längre delar de värderingar de hade då. Vidare spelade det inte heller någon roll att SD-Klippan hade fullt förtroende för de två männen för deras insatser i kommunens arbete.

Jimmie Åkesson anklagas för att toppstyra SD
Jimmie Åkesson anklagas för att toppstyra SD. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

De två männen var sedan 2018 uteslutna ur SD.

”Toppstyrda” SD blir nu polisanmälda

Jonas Luckmann, som innan uteslutningen, var ordförande för SD-Klippan menar att rikspartiet inte har laglig rätt att utesluta dem.

Vidare bekräftar Luckmann uppgifterna som länge florerat att partiet är toppstyrt. Han säger även att dessa uteslutningar är summariska som bygger på godtyckliga grunder.

De 12 uteslutna Sverigedemokraterna har nu bestämt sig för att ta upp kampen mot det ”toppstyrda” SD och polisanmäler nu partiet, rapporterar Sydsvenskan.

Frihetsnytt har utan resultat försökt att få kontakt med de 12 politikerna i Klippan.

SD:s uteslutningar har pågått under lång tid

Sverigedemokraterna har en historia av att utesluta människor som av den vänsterextrema organisationen Expo utpekats som nazister eller högerextremister.

Gustav Kasselstrand
Gustav Kasselstrand. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

En av de kändaste uteslutningarna var när SD beslutade att utesluta hela sitt dåvarande ungdomsförbund, Sverigedemokratiskt Ungdom (SDU). Anledningen till uteslutningen var att SDU skulle haft en annorlunda ideologisk åskådning men flera hävdar att det egentligen handlade om en maktkamp.

SDU:s toppnamn, William Hahne och Gustav Kasselstrand, var nämligen mycket omtyckta och flera såg dem som självklara namn att ta över SD efter Jimmie Åkesson.

SD:s tidigare partiorganisatör mycket kritisk

Frihetsnytt har intervjuat Tor Paulsson som tidigare varit SD:s partiorganisatör och suttit i dess verkställande utskott.

Vad anser du om denna uteslutning?
– Den är problematisk av två orsaker. Det ena är att Sverigedemokraterna återigen visar att de böjer sig för Expo som är en vänsterextrem organisation som hänger ut och förföljer oliktänkande i Sverige. Det andra är att Sverigedemokraterna aldrig skulle ha gjort detsamma om personerna i detta fall skulle haft en bakgrund i exempelvis Vänsterpartiet.

Vad menar du med det?
– Har du hört talas om att expo har förföljt SD för att ha haft före detta kommunister i sina led? Nej jag tänkte väl det. SD är inget annat än hycklare i detta fall då de uteslutande väljer att gå Expos ärenden. Mig veterligen så har aldrig någon uteslutits ur SD för att de är vänsterextrema men däremot har 1000-tals medlemmar uteslutits ur partiet för att de betecknas som högerextrema.

Vad tror du det beror på att Sverigedemokraterna agerar som de gör?
– De springer Expos ärenden i tron om att de kan bli insläppta i värmen och dessutom så tror de att media då ska bli snällare mot dem. Men varken media, Expo eller några andra grupper som är kontrollerade av finanseliten kommer att bli snällare bara för att man böjer sig, snarare tvärtom. Globalisterna vet mycket väl att begreppet höger och vänster är förlegade begrepp som syftar till att splittra. Antingen så är man globalist eller antiglobalist.

Kan detta drabba partiet på ett negativt sätt?
– Absolut. Det enda resultatet är att andra mer ärliga och demokratiska partier kommer att få ett tillskott av nya medlemmar. Så fort du börjar anpassa dig till finanselitens maktmetoder så som guilt by association och svartmålning med mera så kommer du att tappa i förtroende hos de människor som förstår att såna metoder inte hör hemma i en demokrati.

Avslutningsvis, hur skulle SD ha agerat?
– I ett demokratiskt parti som är för yttrandefrihet ska man acceptera att människor byter åsikter och att man ska ha rätt till att utvecklas. Dessutom ligger deras engagemang mycket långt tillbaka i tiden. Hur många sossar finns det inte som varit moderater eller tvärtom. Det är horribelt att man ens ska behöva diskutera sådana självklarheter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter