Sverigedemokraterna är inte välkomna

Utesluts från RFSL:s partiledardebatt

På fredag arrangerar RFSL för femte gången en partiledardebatt med fokus på HBTQI-politik. RFSL har dock valt att utesluta Sverigedemokraterna som därmed blir det enda riksdagsparti som inte är inbjudna till den årliga partiledardebatten.  

Anledningen är enligt RFSL:s förbundsordförande Trifa Shakely för att Sverigedemokraterna motarbetar HBTQI-personers rättigheter. Enligt RFSL ligger Sverigedemokraterna sist av alla partier i arbetet att stärka dessa. 

Trifa Shakelys ståndpunkt är att Sverigedemokraterna för en rasistiskt politik och att de genom deras fokus på invandringsfrågan och dess koppling till samhällsproblematiken, är en fara för HBTQI-personer och mänskliga rättigheter i samhället. 

Trifa Shakelys säger att RFSL vill se en ny könstillhörighetslag som utgår från självbestämmande och gör ändring av juridiskt kön till en enklare process. ”Vi vill så snart som möjligt se ett förbud mot omvändelseförsök, det vill säga att bli tvingad att dölja eller bli ”botad” från sin sexuella läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Och vi vill ha en familjepolitik som skapar trygghet för alla Sveriges familjer, oavsett hur de har bildats eller hur de ser ut”.

RFSL säger att de kämpar för sina rättigheter och för ett öppet och demokratiskt samhälle. Det gör de genom sina egna antaganden och öppnar alltså inte upp för viktiga samtal och en debatt för folket att ta del av, genom att utesluta ett parti på grund av sina egna förutfattade meningar. Detta i en tid då vår yttrandefrihet är hotad och där alla behöver samverka för att öppna upp och inkludera till debatt.   

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter