Sveriges Radio fälls för Natopropanda

Granskningsnämnden fäller Sveriges Radio för flera program om Nato och Ukrainakonflikten

Sveriges Radio har efter två anmälningar blivit fällda av granskningsnämnden för ensidig information. Det ena gäller ett program från 16 mars där en inbjuden FOI expert skulle presentera för och nackdelar med Natomedlemskap. Sveriges Radio fälls mot kravet om opartiskhet då experten tog en tydlig ställning i programmet för ett Natomedlemskap. Public service företagen har i sina sändningstillstånd krav på opartiskhet.


Sveriges Radio fälls även efter sin sändning, Studio Ett, 24 februari efter att ha nekat en professor möjligheten att komma med bemötande kritik i ett program som handlade om desinformation i kriget i Ukraina.  

Tyvärr innebär fällningarna mot public service inte några stora konsekvenser utan är mer ett pekande med hela handen från myndighetens sida men positivt är att det har effekt att anmäla public service när de bryter mot yttrandefriheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter