Sveriges Radio flyr Twitter

Sveriges Radio väljer nu att lämna Twitter efter att deras koppling till svenska staten offentliggörs. Vissa anser att public servicebolaget inte klarar av att ifrågasättas och att det är den egentliga anledningen till flykten från Twitter.

Frihetsnytt kunde under gårdagen rapportera om hur Twitter gett tre svenska public servicemedier en ny märkning. Märkningen var i sig inte märkvärdig utan det står bara ”publicly-funded media” som på svenska betyder ”offentligt finansierad media”.

Public service själva tog inte lätt på märkningen som per definition är korrekt, utan SVT tycker det är ”högst oroväckande” och UR säger att de ska se över sin närvaro på Twitter.

Sveriges Radio lämnar

Sveriges Radio (SR) meddelade idag att de slutar vara aktiva på plattformen och att en rad av deras konton kommer att stängas av.

Christian Gillinger, ansvarig för sociala medier på SR, säger att Twitter har fått ”minskad betydelse”. Detta påstående är något som de är ganska ensamma om att tycka och Twitter själv har släppt siffror som visar på en aldrig tidigare uppnådd aktivitet efter att Elon Musk tog över.

Vidare tycker Gillinger att det är oroväckande att Twitter minskat sin personal dramatiskt. Detta påstående är däremot sant, men det som Gillinger inte nämner är att det i huvudsak är personal ansvarig för censurarbetet som fått sparken samt övrig personal som ansågs överflödig.

– Vi har såklart noterat den senaste tidens turbulens kring plattformen och för oss är det till exempel oroande att Twitter minskat sin personalstyrka dramatiskt, säger Gillinger och konstaterar att även detta vägt in i beslutet.

SR hånas på sociala medier

Att skattefinansierade medier inte klarar av att få en märkning på hur de finansieras är högst anmärkningsvärt. Flera användare på Twitter tycker att SR och andra public serviceföretag gör bort sig när de agerar på detta sätt.

Vissa tror även att den riktiga anledningen att SR väljer att lämna Twitter är för att det finns yttrandefrihet på plattformen och de inte klarar av att bli ifrågasatta när de förmedlar ”desinformation”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter