Sveriges Radio: Vi spred lögner om ovaccinerade

SR Ekot har publicerat en rättelse där man erkänner att man spred rena lögner om andelen ovaccinerade som intensivvårdades för Covid-19, i en sändning tidigare i sommar.

Rättelsen sändes sist i Ekots sändning under onsdagen och löd i sin helhet:

”I ett inslag i Ekot den 16 juli uppgavs att andelen vaccinerade som vårdats på IVA med Covid-19 under sommaren ökat jämfört med förra sommaren och att en majoritet av dem som vårdats på IVA med Covid-19 är ovaccinerade. Rätt är att 39,5 procent hade okänd vaccinstatus, 13 procent var konstaterat ovaccinerade, 8 procent var ofullständigt vaccinerade och 39,5 procent var fullvaccinerade.”

Det var alltså potentiellt så få som 13 procent av IVA-fallen som var ovaccinerade, vilket Sveriges Radio kallade en ”majoritet”.

I rättelsen, som uppmärksammats av Swebbtv, framgår som synes varken vad som menas med de olika begreppen, varför man inte vet vaccinationsstatusen på så många som fyra av tio IVA-fall, eller varför Sveriges Radio spred falska siffror.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter