SVT rycker ut för näthatande kollega

Statstelevisionen har sänt ett inslag där de försvarar sin nyanställda kollega Hedvig Holgersson som mött en ”hatstorm” efter att Samhällsnytt uppmärksammat hennes eget näthat och asylaktivism på arbetstid.

Holgersson uppmärksammades först av Samhällsnytt för två år sedan då de kunde avslöja att den 27-åriga Sveriges Radio-journalisten ”gillade” diverse vänsterextrema, asylaktivistiska och SD-hatande konton på Facebook – inklusive ett där Jimmie Åkesson framställs som en ”julnasse” som ska slaktas. Samtidigt fick hon för skattebetalarnas pengar göra reportage om ”papperslösa flyktingar”, alltså illegala migranter.

Sedan dess har Holgersson fått anställning på statstelevisionen.

Igår, måndag, publicerade SVT ett videoinslag med tillhörande artikel där Holgersson får utgjuta sig om den ”hatstorm” hon ”utsattes för” efter Samhällsnytts avslöjande.

Holgersson kan inte förstå kritiken mot henne eftersom ”lajksen var så pass länge sedan”, skriver Samhällsnytt. Holgersson får berätta fritt och SVT utelämnar helt och hållet det centrala i Samhällsnytts artikel, inte minst bilden på ”julnassen”.

Samhällsnytt har även uppmärksammat det nya inslaget på SVT.

Jimmie Åkesson framställdes som en julgris som ska slaktas. SVT mörkar att Holgersson ”gillat”. Foto: faksimil Samhällsnytt
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter