SVT tar bort kommentarsfält på Twitter

Skattefinansierade Sveriges Television förhindrar människor att kommentera vissa nyheter på deras twitterkonto

Det var den 7 juli som en 9-årig flicka hittades allvarligt skadad vid Morö Backe i Skellefteå. Flickan hade blivit utsatt för synnerligen grovt våld och grov våldtäkt. Den misstänkte gärningsmannens ålder är oklar men vissa uppgifter säger att han kan vara över 15 år och härstamma från ett afrikanskt land. SVT bemöter människors upprördhet över fallet med att ta bort möjligheten att kommentera deras twitterinlägg.

Efter det uppmärksammade mordförsöket på en 9-årig flicka i Skellefteå, uttrycktes starka reaktioner kring händelsen i kommentarsfälten på diverse mediesiter. SVT Nyheter valde då att stänga av kommentarsfunktionen på sitt twitterkonto med motiveringen att man inte ville att känsliga uppgifter skulle spridas. Man fick därefter motta kritik bland annat av den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson, som menade att skattefinansieringen av SVT fordrar att de tillåter tvåvägskommunikation. När Frihetsnytt ringer SVT Nyheter är de motvilliga att ge oss svar på frågan om detta är ett lämpligt förhållningssätt gentemot de skattebetalare som faktiskt finansierar SVT:s hela verksamhet, och hänvisar till nyhetschefen Judit Ek, som i sin tur påstår att Karin Ek ansvarar för beslutet.

Något svar får vi aldrig.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter