tisdag, 27 september, 2022

Swedbank drabbat av omfattande IT-störning

IT-haveriet skapar minussaldo på internetbanken för Swedbanks kunder

Under torsdagskvällen drabbades Swedbank av en omfattande IT-störning som gjort att kunder blivit av med både små och stora summor pengar – och många möts av ett minussaldo när de loggar in på sina bankkonton. Störningen har även påverkat Swedbank-kundernas Swishbetalningar.

Via sin Facebook-sida meddelar Swedbank: ”Vi har en IT-störning som innebär att vissa kunder har fel saldon på sina konton. Orsaken är en planerad uppdatering av våra interna system som gått fel. Vi beklagar givetvis detta och arbetar så snabbt vi kan för att lösa problemet. Våra kunder kan känna sig trygga med att deras pengar och information är säkra hos oss. Som kund behöver du inte göra något.”

Under torsdagskvällen och fredagsmorgonen har Swedbank översvämmats av frustrerade kunders klagomål. ”Kan ni svara på NÄR allt är åtgärdat?” undrar någon. ”Till ALLA kunder på Swedbank. BYT BANK!!!” skriver en annan.

Kunder kommer byta bank

Swedbank säger vidare på sin Facebook-sida: ”Om du däremot anser dig ha lidit ekonomisk skada pga störningen ska du kontakta banken. Vi kommer att hantera de kundförfrågningar vi får individuellt och de hanteras enligt gängse rutiner och avtal.”

Mängder av ilskna meddelanden vittnar dock om att de inte når fram till kundtjänst – och att de som gör det inte får några svar. I kommentarsfältet på bankens senaste inlägg på sociala medier meddelar många kunder att de kommer att byta bank. I skrivande stund har det senaste inlägget på Facebook över 8000 kommentarer.

Ralf Bagner, Swedbanks presstalesperson, säger att bankens kundcenter är hårt belastat på grund av it-störningen. ”Det är identifierat och vi arbetar för fullt med att lösa det. Vi har inte någon prognos nu – men vi jobbar med systematiskt. Detta kan ta lite tid att rätta till.” säger han. I skrivande stund är IT-störningen ännu inte åtgärdad.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:05:00

Nyhetssändning 5 augusti