Terror Lekota: Sydafrika försjunker i kaos – ”på väg mot Zimbabwe”

Med hjälp av svenska Sida:s skattepengar kom partiet ANC till makten i Sydafrika 1994. Sedan dess har lag och ordning och respekt för människoliv stadigt urholkats. Förra veckan förklarade landets president plötsligt att partiet står över landets konstitution. Oppositionspolitikern Terror Lekota beskriver situationen in en stor intervju med Jonas Nilsson.
President Cyril Ramaphosa. Foto: Isac Nóbrega/Wikipedia

Aftonbladet rapporterar idag att president Cyril Ramaphosa är i blåsväder efter en typiskt afrikansk politikerhärva, med sex miljoner kronor i kontanter som försvann från under en soffkudde, med påföljande kidnappningsdrama. Dylikt är emellertid ingenting som luttrade sydafrikaner höjer på ögonbrynen åt längre. Ungefär på detta sätt har det gått till under samtliga regeringar som följt efter den legendariske presidenten Nelson Mandela.

På väg mot enpartistat

Ett mer principiellt missförhållande är att det politiska parti som Sveriges skattebetalare konsekvent har finansierat, ANC (African National Congress) verkar vilja göra landet till enpartistat.


Jonas Nilsson har intervjuat Terror Lekota, avhoppad försvarsminister och ledare för COP, Congress of the People, som försvarar vita jordbrukare mot de allt tätare kraven på deras snara fördrivande. Han säger att det bara tog några minuter efter att president Ramaphosa svor presidenteden förrän han bröt mot den.

Jonas Nilsson och hans filmbolag  Palaestra Media har en omfattande produktion och är mest kända för två av sina dokumentärfilmer, Makthavarna du aldrig valde och Hur Sverige blev en mångkultur. 
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter