Syrien: Desertörer och rebeller inordnas i samhället igen

Över 7 500 medborgare i Syrien har genomgått ”försoningsproceduren” sedan årets början, meddelar det ryska centret för försoning i Syrien (Russian Reconciliation Center for Syria) till nyhetsbyrån TASS. Majoriteten av dem är civila men även desertörer och militanta motståndare till den syriska regeringen finns med på listan.

Försoningsprocedurerna går ut på att medelst ”piska och morot” få befolkningen i upproriska områden, och i förekommande fall alltså även före detta stridande och desertörer, att vilja ansluta sig till det syriska samhället igen.

I år hölls försoningsprocedurer i områdena Deraa och Rif-Dimashq, varav det sistnämnda stod för över 70 procent av fallen.

– Totalt har över 7 500 människor ändrat status, bland andra över 5 000 civila, 2 000 desertörer och omkring 170 militanta från gruppen Ali Bash, sade centret.

Efter att ha undergått alla formaliteter får de ”försonade” ett certifikat som tillåter dem att röra sig fritt i landet, arbeta och få tillgång till den allmänna sjukvården.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter