lördag, 1 oktober, 2022

Syriens president Bashar al-Assad på statsbesök i Iran

Iran beundrar det syriska folkets motståndskraft vid presidentens besök

Syriens president Bashar al-Assad besökte Teheran på söndagsmorgonen och träffade Ayatollah Khamenei som lyfte fram den ära och beröm som Syrien har fått på den internationella arenan efter sina stora politiska och militära segrar mot ISIS och USA de senaste åren.

”Idag är Syrien inte samma land som det var före kriget, även om krigets förödelse inte var där vid den tiden, men nu åtnjuter Syrien en högre grad av respekt och beundran och alla länder ser det som en maktfaktor”, sa den iranske ledaren och syftade på de stora framgångar Syrien och Assad-regeringen har haft både på det politiska och militära området.

Ayatollah Khamenei noterade att den syriske presidenten och hans nation nu hedras av alla länder i Mellanöstern, och tillade: ”Vissa ledare för länder som är grannar med oss och er, har relationer med ledarna för den sionistiska regimen. De dricker kaffe tillsammans! Men människor från samma länder strömmar ut på gatorna på Quds-dagen och skanderar antisionistiska slagord och detta är den nuvarande verkligheten i arabvärlden.”

Den syriske presidenten tackade å sin sida den iranska nationen och regeringen för deras stöd och sa: ”Irans orubblighet och dess orubbliga ställningstaganden under de senaste fyra decennierna i regionala frågor, särskilt i frågan om Israel, har visat för hela världen att Irans väg är en korrekt och principiell väg.”

Den syriske presidenten sa att de strategiska relationerna mellan Iran och Syrien var en viktig faktor som hindrar den sionistiska regimen i Israel från att dominera hela regionen med den amerikanska krigsmakten som verkställande hand.

Ayatollah Khamenei fortsatte sitt resonemang om ett folks motståndskraft mot globalismens krigföring: ”En av de viktigaste segerfaktorerna var din egen höga moral och, om Gud vill, skulle du kunna återuppbygga det kriget förstört med samma moral, för du har ett fantastiskt arbete att göra.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar