Ta ansvar och äg ditt liv!

Detta är en artikel om hur du kan berika ditt liv och fylla det med mening och riktning genom att arbeta med dig själv. För att göra det krävs en vilja att utvecklas och att växa som människa. För att göra det krävs att du tar ägandeskap, vilket innebär att du bestämmer och beslutar över alla dina val i livet, och tar fullt ansvar över ditt liv.  

Vad innebär ansvar och ägandeskap?

Ansvar är ett val att stå för sitt ord, sina åtaganden och handlingar. Det är att värna om, respektera och skapa förtroende i relationen till andra människor, men det är framförallt att ansvara över, stå upp, respektera och skapa tillit till sig själv. 

Att vara ansvarsfull är att äga sin personliga utveckling och framtid samt att äga konsekvenserna. Det är att möta sig själv på riktigt och att vara ledare över sig själv. Det är att möta hinder och att utmana dem. Genom att ta fullt ansvar så kan du också lättare frigöra dig från rädsla.  

Motsatsen till offerkofta

Ägandeskapet är över dig själv. Det är att ta kommando och att bestämma över sitt liv och sin framtid. Om vi delar upp det engelska ordet ownership så börjar det med owner och slutar med ship. Du är ägare av ditt skepp och det innebär att det är ingen förutom du som bestämmer över och kan styra dina val och handlingar i önskad riktning.  

Raka motsatsen till att vara ansvarsfull och att äga sitt liv är att vara en slav och ett offer. Du överlämnar dig själv så att omständigheter och andra får styra ditt liv. Idag överger många sitt ansvar och sig själva och förlitar sig på att staten och myndigheter ska ansvara och ta hand om ens ekonomi, hälsa och utbildning. 

Har du viljan och motivationen att växa?

Har du viljan att växa som människa och motiveras du av att nå din fulla potential? 

Det innebär ett beslut att ta fullt ansvar och ägandeskap. Det är att vilja bli bättre och att bygga en god karaktär. Det är att vara modig nog att möta hindren och att vara lösningsorienterad i ditt liv. Våga självrannsaka och ifrågasätta dig själv, så hittar du ditt sanna jag. Möt utmaningen, erkänn och gör nödvändiga förändringar för att bli bättre. Din frihet kräver fullt ansvar. 

Gör valet att inte vara ett offer som är passiv och självömkande och som skyller på allt och alla andra. Välj istället att äga ditt öde och gör ditt bästa varje dag för att växa och bidra till godhet och rättfärdighet i världen. 

Att ta ansvar ger positiva effekter

Att ta ansvar och att stå upp för det, kommer att tjäna dig enormt mycket i din självutveckling och framtid. Du stärker din självbild och det kommer att bringa klarhet på din väg för att du är ärlig mot dig själv. Du tar ledarskapet för ditt liv, vilket gör att du inte är beroende av någon annan än dig själv.  

Att du är en ansvarsfull människa som håller ditt ord och dina åtaganden skapar en god relation och förtroende till dig själv. Det är absolut värdefullt att du är ansvarsfull även fast människor omkring dig inte är det. Varje initiativ du tar till att vara ansvarsfull kommer, likt ringar på vattnet, att generera dig möjligheter för växande och framgång. Om inte annat framgång i din självutveckling, vilket enligt mig är det allra viktigaste och den starkaste meningen med livet. 

Lättja och bekvämlighet tillåts ofta att få ta en alltför stor roll i våra liv, där ansvarstagande gärna undviks.

Det börjar och slutar med dig

En stor del av vår lycka vilar i känslan av att ta sig framåt, att göra framsteg och att nå ny framgång. Generatorn i detta ligger i att vi tar fullt ansvar, i stort som smått. Oavsett om det handlar om att välja rätt näring för din kropp, att ta hand om din fysik, ditt tankemönster eller att skapa goda relationer. Gå efter dina drömmar och stå upp för det du tror på så börjar och slutar det alltid med dig.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter