Tågproblem under måndagsmorgonen

Efter att Trafikverket implementerat sitt nya system i helgen så möttes tågresenärerna av inställda avgångar och förseningar under morgonen.

FrihetsNytt rapporterade under förra veckan hur ett tågkaos uppstod i hela Sveriges tågtrafik. Orsaken var att Trafikverkets telefonisystemet inte fungerade vilket innebar att tågen och trafikcentralerna inte kunde kommunicera med varann som resulterade i att all tågtrafik lamslogs.

Trafikverket meddelade även att ett nytt system skulle implementerats under den gångna helgen. Inför detta var flera oroliga över omfattande problem men det visade sig att övergången till det nya systemet fungerade och att det nu är på plats, utan att några större problem uppstod under helgen.

Morgonen bjöd på omfattande problem

Redan under helgen förvarnade SL och Trafikverket för att måndagens tågtrafik skulle bjuda på inställda avgångar, förseningar och ersättningstrafik.

Förvarningen visade sig vara verklig och under morgonen påverkades stora delar av kollektivtrafiken. Orsaken till förseningarna var en plötslig schemaändring hos tågbolaget MTR samt omfattande personalbrist.

Många väljer att resa med tåg under julhelgen vilket historiskt sett inneburit en del förseningar men denna gång kan problemen vara mer omfattande än tidigare, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter