lördag, 1 oktober, 2022

Tankesmedja: Apkoppor gör världsregering nödvändig

Tankesmedjan NTI presenterar nu i en simulerad nyhetssändning ett pandemiscenario baserat på sjukdomen apkoppor – och kräver mer överstatlighet för att möjlilggöra snabbare införande av restriktioner. Eftersom denna sjukdom hittills bara drabbat homosexuella afrikanska män föreslår bedömare nu matematiklektioner som första åtgärd i pandemihanteringen.

NTI, Nuclear Threat Initiative, är ett akademiskt institut som ursprungligen ägnade sig åt analys av riskerna för och följderna av ett atomkrig. NTI grundades ursprungligen med bidrag från Ted Turner, miljardären och grundaren av TV-kanalen CNN. På senare år har man även haft stöd av Warren Buffet, den amerikanske miljardär som vaccinfanatikern Bill Gates har uppgivit som sin mentor. Under senare år har NTI-institutets verksamhet blivit allt mindre fokuserad på sin ursprungliga mission. På institutets hemsida får atombomberna nu trängas med feminism, Ukraina och förstås klimathotet. Till och med högerextremismen får sig en känga när NTI finansierar en konkurrent till Klaus Schwabs YGL, där tilltänkta globala ledare uppfostras till att ”tackla” nationella människor. Men NTI:s främsta nya ”tillväxtmarknad” är pandemialarmism.

Besvärlig sjukdom att få

I uppbyggnaden av sitt pandemiscenario har NTI tagit den senaste veckornas löpsedels-sjukdom apkoppor som utgångspunkt, då med någon slags ”gain-of-function” dvs artificiellt förstärkt virusfunktion. Den svenska folkhälsomyndigheten är inne på samma linje och hemställer nu till regeringen om att apkopporna (redan i originalutförande) ska klassas som allmänfarliga.

Som Fria Tider rapporterat är sjukdomen mycket ovanlig i Afrika. Apkoppor har spridits till Europa via så kallade gayparader, senast på kanarieöarna. Enligt den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC fordras homosexuellt samlag för överföring av sjukdomen. Detta gör att bedömare frågar sig vem som har gjort de matematiska beräkningarna inför NTI:s och FHM:s pandemivarningar.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar