Tar Bert Karlsson ställning för Putin?

Entreprenören och den tidigare politikern Bert Karlsson tar nu ställning i kriget i Ukraina. Och istället för att välja sida tar han tydligt ställning för fred – även om det är på ett sådant sätt som sticker folk i ögonen.

Bert Karlsson är en känd svensk entreprenör som gjorde sig känd för den breda svenska allmänheten när han 1991 tillsammans med Ian Wachtmeister lyckades ta partiet Ny Demokrati in i riksdagen.

Sedan politiken har Karlsson haft en karriär som programledare i TV och på senare år bedrivit opinionsbildning på sin egen kanal ”Berts värld”.

Dessa områden ska Ryssland få enligt Bert Karlsson

I ett videoklipp, publicerat på X, tar Bert Karlsson tydligt ställning för fred mellan Ryssland och Ukraina. Han hyllar bland annat Viktor Orbáns försök till fred när han nu reser runt och träffar Volodymyr Zelenskyj, Vladimir Putin och Xi Jinping.

Enligt Karlsson måste Ukraina vara beredda att ge upp ukrainska områden där det bor ryssar. Ukraina måste vara beredda att offra något för att inte behöva fortsätta offra ”hundratusentals”.

– Låt Ryssland ta de områdena där ryssarna bor! Der är enda möjligheten. Ukraina måste gå med på någonting. Flytta över ukrainarna till andra områden och hjälp till med ekonomin. Det är det enda sättet att få slut på det här enorma slöseriet med människor, skriver Karlsson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter