Teknik för ansiktsigenkänning hos FBI möter hårt motstånd

Två kongressledamöter och en senator kräver att FBI ska respektera de amerikanska medborgarnas friheter och integritet när det gäller användning av ansiktsigenkänning.

I ett brev till Federal Bureau of Investigation (FBI), USA:s federala polis, kräver de demokratiska kongressledamöterna Yvette Clarke (New Yorks elfte distrikt) och Ted Lieu (Kaliforniens 33:e distrikt) samt den demokratiske senatorn Jon Ossoff (Georgia) att få veta hur de amerikanska medborgarnas friheter kommer att respekteras vid användning av ansiktsigenkänning, rapporterar Reclaim the Net.

I september begränsades rättsväsendets möjligheter att använda teknologi för ansiktsigenkänning, när Facial Recognition Act of 2020 introducerades av Clarke och Lieu tillsammans med kongressledamöterna Jimmy Gomez (Kaliforniens 34:e distrikt) och Sheila Jackson Lee (Texas 18:e distrikt).

Lagen innebär begränsningar i hur ansiktsigenkänning får användas, samt krav på transparens för de som drabbats av det, samt årliga rapporter över hur tekniken använts.

I brevet som skickats till FBI begärs information om hur tekniken kommer att användas, samt varnar för att användandet kan bryta mot första och fjärde tillägget i konstitutionen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter