Tennislegenden avvek från hyllningsceremoni

Den svenske tennislegenden skulle hedras under en stor ceremoni i Indien. Men då en av de viktigaste deltagarna var nästan två timmar försenad, blev han tvungen att avvika.

Under tisdagen, den 21 februari, skulle den svenske tennislegenden Björn Borg hedras på en stor hyllningsceremoni i den indiska staden Bangalore, tillsammans med den indiske tennisstjärnan Vijay Amritraj.

Det var åtminstone tanken, men det slutade med att Borg lämnade ceremonin i förtid och det hela fick ställas in. Detta eftersom delstatsministern, Basavaraj Bommai, som skulle öppna ceremonin, var nästan två timmar försenad, rapporterar BBC.

Fakta: Björn Borg
Än idag har ingen svensk tennisspelare kommit i närheten av Björn Borgs meriter, fastän han avslutade karriären i ganska unga år (vid endast 26 års ålder). 
Under sina tio år som aktiv (1973-1983) tog han hem 11 grand-slam-titlar, 64 singeltitlar, 4 dubbeltitlar och en Davis Cup-titel, något som hans efterföljare inte kommit i närheten av. I nuläget är han och Stefan Edberg de enda svenskar som har vunnit Wimbledon, en tävling som Borg vann fem år i rad (1976-1980).
Källa: Wikipedia
Tennislegenden Björn Borg
Tennislegenden Björn Borg. Foto: Wikipedia/ Michaël Bemelmans

Skulle på viktig match

Det var dock inte i protest mot förseningen som Borg lämnade tillställningen i förtid. Förseningen krockade nämligen med sonen Leo Borgs tennismatch, vilket var anledningen till att han lämnade.

Amritraj ansåg därför att det var olämpligt att stå ensam kvar som den hedrade, varpå ceremonin fick ställas in. Istället kommer båda två att hedras på delstatsministerns kontor imorgon eller i övermorgon.

Ingenting ovanligt i Indien

Orsaken var att delstatsministern, som bland annat skulle invigningstala, hade blivit kraftigt försenad. Ceremonin skulle äga rum klockan 09:30 (lokal tid) men Bommai dök upp först vid 11:15 då ”andra åtaganden” hade dykt upp.

Detta är ingenting ovanligt då höga politiker och kändisar i Indien ofta är försenade till större evenemang, ibland med flera timmar, vilket det finns flera exempel på.

Borg var dock förlåtande då han under en middag på kvällen (arrangerad till hans ära av Amritraj) skrev sin autograf på det egna porträttet i den lokala tennisklubbens Hall of Fame.

Legenden som betytt mycket för svensk tennis

Då Borg än idag är ansedd som en av de största någonsin inom tennisvärlden är det viktigt att understryka den enorma roll han spelat för idrottens utveckling i Sverige.

Tack vare hans prestationer lockades tiotusentals svenska barn och ungdomar till tennisen under följande årtionden. Detta banade vägen för framtida stjärnor som Stefan Edberg, Mats Wilander, Anders Järryd, Jonas Björkman och Robin Söderling.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter