Tennisstjärnan Ymer vill äta middag med Tate och West

Sverigeettan i herrtennis Mikael Ymer förklarar för Expressen varför han skulle vilja äta middag med Andrew Tate och Kanye West. Tidningen verkar smått chockerad över det politiskt inkorrekta önskemålet, men Mikael Ymer argumenterar för rätten till åsikts- och yttrandefrihet.
Kanye West. Foto: Twitter @kanyewest4usa

Sveriges för närvarande bäste tennisspelarepå herrsidan, Mikael Ymer, berättar i ett filmklipp på Svenska tennisförbundets YouTube-sida att han skulle vilja äta middag med Steve Jobs, Andrew Tate och Kanye West.

Denna önskan har genererat förfäran hos medier som bland annat Expressen. Dessa ”kontroversiella” personer, förutom Steve Jobs, borde ingen någonsin vilja äta middag med, kan man tolka Expressens åsikt.

Försvarar sin ståndpunkt

Dock har Mikael Ymer en annan uppfattning. Han säger i en intervju med Expressen att han tycker att Andrew Tate och Kanye West har intressanta tankar och menar att ”kontroversiellt” inte alltid behöver vara dåligt.

Andrew Tate.
Foto: Wikipedia/ Anything Goes With James English

Jag tror att det är viktigt att folk kan dela sina åsikter. Det är klart att det finns en gräns för vissa grejer. Tate har inte blivit dömd för de här grejerna som han anklagas för, säger Mikael Ymer.

Jag har sett väldigt många timmar med båda. Jag kan bara utgå från mig själv. Om det är något som ”sparkar”, och som jag tycker är värdefullt, så tänker jag inte låta hur de har uttryckt sig i övrigt stå i vägen. Allt annat behöver inte kastas bort. Jag tycker man ska låta en individ avgöra själv.

Håller med om en del men inte allt

Mikael berättar att han har sett på Tate och West väldigt många timmar och vill därför inte diskutera med någon som bara har sett några korta klipp. Han säger att han gillar när Tate pratar om depressioner och vad man som man bör göra. Däremot håller han inte med om allt som Tate har uttalat om kvinnor.

Var och en får själv avgöra vad de ska tänka och göra.

Klart för Davis Cup Finals

Igår besegrade Mikael Ymer Damir Dzumhur med 6–1, 1–6, 6–3 och därmed är Sverige klart för Davis Cup Finals till vilket Frihetsnytt önskar vännen av åsikts- och yttrandefrihet Mikael Ymer ett varmt lycka till.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter