Teodorescu Måwes enda intresse: Israel

Kristdemokraternas första namn på EU-vallistan Alice Teodorescu Måwes var redan från början en kontroversiell kompisrekrytering. Nu visar det sig att i stort sett alla hennes inlägg i sociala medier handlar om ett annat land än Sverige – Israel.
Ebba Busch. Skärmavbild: Youtube/ Expressen
Ebba Busch. Skärmavbild: Youtube/ Expressen

En kontroversiell rekrytering

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat ifrågasattes Alice Teodorescu Måwes förstaplats på Kristdemokraternas EU-vallista redan från början. Hon saknade bakgrund inom Kristdemokraterna och placerades på listan först i ett sent skede, efter att Sara Skyttedal hade ansetts omöjlig. Hon hade kort dessförinnan varit med och formulerat Moderaternas idéprogram.

Flera personer med lång erfarenhet inom partiet hade förbigåtts och partiet anklagades för att vilja plocka in kändisar som var kompisar med Ebba Busch.

Israel framför allt

Frihetsnytt har granskat hennes X-konto för att få en bild av vilka frågor som intresserar henne och som står i fokus för hennes EU-valskampanj. En analys av de 50 senaste inläggen visar ett entydigt mönster: hela 40 av inläggen handlar om Israel eller ämnen som är relaterade till konflikten. Övriga handlar bland annat om Ukraina, Sverigedemokraternas trollfabrik och reklam för egna framträdanden.

Ett exempel på ett typiskt inlägg är exemplet nedan. Alla inlägg om konflikten tar entydigt Israels parti och inget innehåller något slags kritik mot Israel eller sympati med Palestinas befolkning.

Frågan som väcks är om Teodorescu Måwe framför allt är lojal med svenska folket eller med det judiska. Det svenska folket är i alla fall än så länge inte imponerade av hennes insats, utan ger Kristdemokraterna svaga siffror i opinionsmätningar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter