Texasguvernör tar tag i problemen själv

Anser inte att Biden bryr sig om migrationskaoset vid gränsen

Texasguvernören Greg Abbott åberopar invasionsklausul för att försvara staten mot olaglig invandring med hänvisning till att Bidenadministrationen antingen inte kan eller vill få kontroll över den kaotiska situationen vid gränsen mot Mexiko.

Med hänvisning till att Greg Abbott inte anser att president Joe Biden och hans regering gör någonting för att kontrollera situationen med illegala migranter vid Texas gräns mot Mexiko, åberopade igår Texasguvernören sin konstitutionella auktoritet och gav själv order om att säkra gränsen med stöd av delstatens invasionsklausuler. Sedan årets början har över två miljoner illegala migranter tagit sig in i landet.

Guvernören tar saken i egna händer

Guvernör Abbott gav nationalgardet order om att utföra ”exceptionella åtgärder för att försvara vår delstat mot en invasion”, med vilket han menade att skydda gränsen och avvisa personer som försöker korsa gränsen illegalt. Bemyndigandet som Abbott hänvisar till kommer även att innebära en uppmaning till byggandet av en gränsmur i flera distrikt längs gränsen, att vapenbåtar sätts in och att mexikanska drogkarteller utses till utländska terroristorganisationer.


Vidare kommer bemyndigandet bland annat att göra det möjligt för Texas att ingå ett avtal med andra stater för att säkra gränsen och bilda oberoende avtal med främmande länder, till exempel Mexiko, för att öka gränssäkerheten samt att ge delstatliga resurser till gränskommuner för att de ska kunna öka sina insatser för att avvisa illegala invandrare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter