Tidigare premiärminister blir ”censurminister”

Nya Zeelands tidigare premiärminister Jacinda Ardern – känd för införandet av några av de mest extrema restriktionerna och vaccinkraven under den så kallade pandemin, klimathysteri gränsande till besatthet och för sin stora förkärlek för censur – hon får nu uppdraget att bekämpa ”extremism på nätet”.

Jacinda Ardern avgick från premiärministerposten i januari i år av anledning som syntes lite oklar. Hon hade då suttit på posten sedan 2017 för vänsterpartiet Labour. Anledningen hon uppgav var att det finns andra som kan göra arbetet bättre, men de folkliga protesterna mot hennes hårda nypor kan sannolikt ha spelat en roll i sammanhanget.

Utsedd som sändebud för åsiktskontroll

Nu har hon av den nuvarande premiärministern Chris Hipkins utsetts till särskilt sändebud för något som kallas ”Christchurch Call”. Namnet kommer av den påstådda masskjutningen vid två moskéer i staden Christchurch, Nya Zeeland, 2019, rapporterar Reclaim the Net.

– Christchurch Call är en utrikespolitisk prioritering för regeringen och Jacinda Arden har en unik position för att fortsätta att driva på målet att eliminera våldsamt extremistiskt innehåll på nätet, meddelade Chris Hipkins i ett uttalande.

Ardern och Macron tog initiativet

Icke förvånande var det Ardern själv som startade Christchurch Call 2019 med avsikten att ”bekämpa extremistiskt innehåll på nätet”. Frankrikes president Emmanuel Macron deltog även han i att dra igång initiativet. Därefter har Storbritannien, USA, Sydkorea och Tyskland anslutit sig. Finanselitens BigTech-företag såsom Meta, Microsoft, YouTube och Google är också med på tåget. Samt Twitter som numera är i annan ägo, Elon Musks, och det är för redaktionen inte känt om företaget fortfarande är engagerat i Christchurch Call.

Arderns stränga restriktioner och vaccinkrav har inte hjälpt hennes popularitet.
Foto: Wikipedia/Kirk Hargreaves

Extrema ledare

Ardern har mycket gemensamt med två andra omåttligt impopulära statsledare – Kanadas Justin Trudeau och ovan nämnde Emmanuel Macron, förutom själva missnöjet med dem. Samtliga dessa har starka kopplingar till finanseliten och World Economic Forum (WEF) och införde extrema restriktioner och bestraffningar för människor som inte följde dem under covidåren. De bedriver även en extrem klimatpolitik och censur och står ofta främst i kön för att införa finanselitens påbud.

Ardern ville till exempel införa världens första avgift på gaser och metan som släpps ut i jordbruket, vilket till största delen kommer från landets boskap. I folkmun fick förslaget namnet ”rap-och-fis-skatt”.

2019 deltog Ardern på WEF:s möte i schweiziska Davos där hon pratade om klimathotet och vände sig mot de politiska ledare som inte tvingade igenom tillräckligt med åtgärder i sina länder.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter