Tidningen ETC i tvivelaktig husaffär

Vänstertidningen ETC får frekvent kritik för sin journalistik, som ofta bedrivs med tema kartläggning och uthängning av politiskt obekväma som riktat kritik mot det politiskt korrekta i samhället. Tidningen har också en historia av att agera precis på gränsen till det lagliga regelverket när det gäller att berika tidningen (och sidoverksamheter) med bland annat offentliga bidrag. Nu ligger en historia med ett ärvt hus på bordet, ett hus som ETC kan ha tillskansat sig från en dement person.

ETC har nu tagit emot en gåva av ett hus i ett dödsbo i Göteborg, i strid med åtminstone en av de personers vilja som upprättade det testamente som gäller huset. Mannen som saken gäller, den ene av husägarna, skulle få förfoga fritt över huset och efter hans frånfälle skulle kvinnans två barn och mannens två barn få ut huset som arvslott enligt ärvdabalken.

Mannen skänkte emellertid huset till ETC i gåvobrev. Detta skedde efter den tid då han medicinskt hade konstaterats lida av åldersdemens med en del tillhörande symptom, rapporterar Göteborgs-Posten (GP).

När barnen till mamman och mannens ena dotter skulle besöka huset för att ta hand om lösöret upptäckte de att låset hade bytts ut och möblerna hade tagits bort. Detta innebär att ETC kan ha tagit egendom som inte tillhör dem och gjort sig skyldiga till brott, enligt barnens advokat.

Saken hamnar nu i tingsrätten, där det ska avgöras om överlåtelsen gått till på rätt sätt och om ETC:s agerande varit brottsligt.

ETC, bidragen och pressetiken

Tidningen ETC har rötter i organiserad trotskism nära det nu avsomnade Socialistiska partiet. Det publicistiska temat i ETC har ofta varit kritik mot det borgerliga och kapitalistiska samhället – ett samhälle som ETC dock gärna har plockat offentliga bidrag ifrån. Ett annat ofta återkommande tema har varit kartläggning och uthängning av politiskt oliktänkande.

Svensk Tidskrift har en lite äldre exposé över Tidningen ETC:s väg genom kapitalismen och bidragssystemet, med minst en större konkurs där ETC kort efteråt återtog de konkursade bolagen och lämnade fordringsägarna lottlösa. De femton lokaleditioner av samma tidning som var tänkta att maximera bidragsflödet till ETC, resulterade dock istället i ett återkrav på 8 miljoner mot ETC.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. En människa som testamenterar något till ETC , expo och liknande måste vara både rubbad och dement. Skvatt galen !!
    Den som inte har snälla och omtänksamma barn bör testamentera sina tillgångar till Nationella Arvsfonden.
    Du kan googla. Du ser att det är rätt om du hittar David Bergqvist och Carl Lundström i styrelsen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter