Tidöpartierna berömmer sig själva

Regeringens korta tid vid makten har kantats av brutna vallöften, elkris, inflation och en omfattande debatt om yttrandefrihet. Nu vill partiledarna bakom Tidöavtalet lyfta fram de saker som de anser sig ha lyckats med.

De så kallade Tidöpartierna, Moderaterna (M), Sverigedemokraterna (SD), Kristdemokraterna (KD) och Liberalerna (L), har gått ut i en gemensam debattartikel i Aftonbladet för att berätta om de positiva saker de åstadkommit under den korta tid de samarbetat.

Det är sex punkter som de tar upp i artikeln: invandringspolitiken; rättsstaten; stödet till hushållens ekonomi; energin och klimatet; jämlik hälso- och sjukvård; samt en återupprättad kunskapsskola.

Det som har uppnåtts är bland annat att antalet kvotflyktingar sänkts från 5 000 till 900, att man inlett arbetet med att återta våldsmonopolet från gängen, sänkt skatten på bensin och diesel med en krona per liter, samt börjat planera för förnyad kärnkraft.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter