Till slut tvingas Kinberg Batra erkänna

Det har stormat rejält kring landshövdingen Anna Kinberg Batra rörande flera skandaler i hennes myndighetsutövning. Efter flera försök att slingra sig tvingas hon till slut erkänna ett par av sina övertramp.

Frihetsnytt har återkommande rapporterat om de många skandaler som hopat sig kring Anna Kinberg Batra, landshövding för länsstyrelsen Stockholm. Hon har avslöjats med vänskapskorruption, där hon gett toppjobb åt sina vänner. Det har även framkommit att hon har fruktansvärd ledarstil, samt har använt skattepengar till lyxmiddagar.

Medger att hon gjort fel

Länsstyrelsen i Stockholm. Foto: Wikipedia/ Gabbe/ Public domain
Länsstyrelsen i Stockholm. Foto: Wikipedia/ Gabbe/ Public domain

Under denna tid har hon återkommande duckat kritiska frågor i media och försökt rättfärdiga sitt agerande. Men nu verkar hon ha fått slut på undanflykter och tvingas erkänna att hon har gjort fel, åtminstone i några av fallen, rapporterar Aftonbladet.

I ett yttrande till Justitieombudsmannen (JO) erkänner Kinberg Batra att hon är vän till planeringschefen Anna Borgs, samt gudmor till hennes dotter. Dessutom medger hon att hon är bekant med organisationsutvecklaren Gunnar Ekman. Båda fick sina toppjobb på myndigheten av Kinberg Batra, som medger att hon inte borde ha varit inblandad i anställningsbesluten.

”Risken att ifrågasättas är aldrig obefintlig när det finns personliga relationer, men jag bedömde att nyttan för myndigheten av hennes erfarenhet och kompetens övervägde. Mot den bakgrunden hade det förstås varit bättre att avstå helt från beslutsfattande om denna befattning”, skriver hon i yttrandet.

Mer än endast beslut?

Det faktum att båda tjänsterna offentliggjordes med lappar i länsstyrelsens reception, tar hon däremot inte upp. Det innebar att bara personer som varit på plats i receptionen, eller blivit informerade om tjänsterna, vetat om att de gått att söka. Att Borgs och Ekman fått sina anställningar talar för att Kinberg Batra gjort mer än att bara fatta beslut om anställningarna.

Att hon åtminstone erkänner att hon har gjort fel öppnar för att hon kan tvingas backa på fler punkter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter