Tom MacDonald lägger grunden för de ungas revolution!

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Tom MacDonald – Den nya musiken tar striden mot etablissemanget

Mainstreamkulturen och musikindustrin är väldigt influerad av pengar och stora företag. Många anser att musikindustrin har tappat sin själ och inte alls lever upp till sin historia av musiker som vuxit fram ur sin passion till själva musiken och dess skapande.

Idag har vi ett maktspel där stora skivbolag tidigt köper upp och signerar unga lovande talanger och därefter influerar och påverkar vilken typ av musik som produceras. Detta gör att budskapet ofta ligger i linje med det consensus som råder i samhället.

En musikgenre som länge stuckit ut från detta har varit hiphopen som ofta varit samhällskritisk och en motpol till det rådande narrativ som dominerat samhället. Orsaken till detta har varit att den vuxit fram från utsatta miljöer där den fungerat som ett utlopp för frustration och missnöje.

Dock är hiphopens glansdagar på många sätt över. Gangsterrapen som dominerade scenen under nittiotalet är ett minne blott. Den mer kommersiella scenen som råder idag har inte kvar den genuina och autentiska frispråkigheten och artister så som Eminem.

Ser vi en ny genre växa fram i efterdyningarna av coronapandemin?

Hi rez, Jimmy Levy och Tom MacDonald är artister som etablerat sig ännu starkare under denna period. Deras musik har det samhällskritiska budskapet som musikbranschen och framför allt hiphopen under lång tid saknat.

Av dessa artister så är det Tom MacDonald som sticker ut allra mest. Han har valt att ta steget längre än att bara kritisera makthavarna för deras involvering i felhanteringen av Corona. Han ger sig även på hela woke-kulturen i USA, där det gått så långt att man inte längre får ha vissa åsikter.

Det är skillnad mellan hatretorik
och retorik som du hatar

Tom MacDonald

Woke-kulturen har influerat stora delar av västvärlden och bygger på en typ av offerskap där man hela tiden är rädd att någon ska kränkas eller må dåligt av någon annans åsikt. Framförallt om det gäller åsikter som har att göra med hudfärg, kön eller sexuell läggning. Dessa frågor anses känsliga och undviks därmed av de flesta.

Tom MacDonald går tvärtemot denna kultur och yttrar de åsikter som de allra flesta inte vågar yppa. Det är en form av rå yttrandefrihet som vuxit fram i hans musik som blivit en naturlig pendelsving och motpol mot mainstreammusiken.

Hade andra artister gjort samma sak så riskerar de att uteslutas ur olika sammanhang av etablissemanget, förlora skivkontrakt och stora summor pengar. Detta är utöver den enorma kritik och press som det innebär att gå emot ett helt system av samhällstrogna kritiker och fans.

MacDonald har gjort det till sin grej att han är oberoende av dessa faktorer, vilket har fått honom att bli ännu mer omtyckt av de som resonerar med hans musik. Det ger ett intryck av äkthet och att han är genuin, precis vad som har saknats i musikindustrin och hiphopen.

Framtiden tillhör de unga och de som gör motstånd

På något sätt är det ändå helt naturligt att detta motstånd kommer från just denna industri och att det är just inom hiphopen som den håller på att växa sig som störst. Musiken har alltid varit en kanal där vi får utlopp för våra känslor.

Framtidens musik är här och de unga är på väg att bli ännu en generation av rebeller. Rebeller mot ett korrupt system som säger till dem hur de ska tänka, känna och tycka. Den nya Eminem, Tom Macdonald, har satt sin prägel på inledningen av det paradigmskifte vi står inför.

Framtiden tillhör som alltid de unga och de som vågar göra motstånd mot kontroll och förtryck. Yttrandefriheten kommer vara mer värdefull än någonsin i den framtid som stundar. Ska vi bara lägga oss ner och dö eller ska vi göra revolution och kämpa till vårt sista andetag? Frihet är aldrig gratis.

Lyssna på Tom MacDonald

Tom MacDonald har producerat många låtar men nedan kommer ett axplock av de låtar som kanske tydligast visar hur han kritiserar det rådande samhället och anledningen till att han blivit så känd.

Tom MacDonald – Fake Woke

Tom MacDonald – Cancelled

Skribent: Max Winter

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter