Annons! Tommy Ulmnäs förklarar den svenska samhällsutvecklingen

Få personer har på ett så utförligt sätt kunnat följa den utveckling som Sverige genomgått de senaste decennierna, som Tommy Ulmnäs. I Sverige – Från välfärdsstat till fattigland berättar han om det han sett med egna ögon och förklarar varför det har kunnat ske.

Författaren Tommy Ulmnäs är inte vem som helst. I över trettio år jobbade han inom offentlig sektor, både som kommundirektör och kommunjurist, en tidsperiod då Sverige genomgick den massiva samhällsförvandling, från ett sammanhållet och stolt välfärdssamhälle, till det mångkulturella samhälle i kris som svenskarna idag befinner sig i.

I sin yrkesroll fick han inte bara se den förändring som samhället i stort genomgick, utan även det som skedde bakom kulisserna, i maktens korridorer. I Sverige – Från välfärdsstat till fattigland visar han läsaren hur denna förändring gick till. Det är ingen skönmålande och trevlig läsning, men en i högsta grad nödvändig sådan.

I ett tidigt skede såg han vart det barkade, men möttes av motstånd och försök att tysta ned honom. Det som få idag kan blunda för, försökte han redan då att varna för. Boken skildrar inte bara en historisk utveckling från 1950-talet till 2018. En del aktörer som möjliggjorde utvecklingen gjorde det i naiv godtrogenhet. Men de som verkligen bär ansvaret visste mycket väl vad de gjorde och har drivit på detta både målmedvetet och strategiskt.

Den som vill få en förklaring på hur det kunde bli som det blev, kan finna en viktig pusselbit i boken, som finns att köpa i Frihetsnytts webbutik.

Notera även att Tommy Ulmnäs kommer att delta på Nya Bok- & Mediemässan den 7 oktober. Vill du få chansen att träffa honom och höra honom tala, då ska du införskaffa din biljett redan idag.

Artikeln publicerades ursprungligen 2023-05-28
Artikeln uppdaterades 2023-09-24

Tommy Ulmnäs har gjort flera framträdanden i Frihetsnytts sändningar, samt skrivit flera artiklar. Nedan finns samtliga listade för den som vill ta del av hans tankar och resonemang.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter