Tony Blair vill införa system som övervakar vaccinationsstatus

Storbritanniens tidigare premiärminister, Tony Blair, vill införa en digital infrastruktur som övervakar vaccinationsstatus. Detta säger han i ett tal på World Economic Forums möte i Davos.

När pandemin först kom var många rädda för att vaccinpass skulle införas, detta avfärdades av mainstreammedia som en konspirationsteori och skrämselpropaganda.

Efter att en tid hade passerat började företag och delar av världen att införa vaccinpass, och protester uppstod över hela världen. Frågor som frihet och rätten till sin egna kropp blev väldigt viktiga när de stod under hot från vaccin och vaccinpass. På flera håll tvingades länder att ge efter för folkets tryck och flera drakoniska åtgärder fick dras tillbaka, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Nu verkar det som att vaccinpass återigen kan införas.

Tony Blair: ”Du måste veta vem som har vaccinerats”

I ett framförande på World Economic Forums (WEF) möte i Davos har den tidigare premiärministern i Storbritannien, Tony Blair, lyft vikten av vaccinpass och uppmanat internationella organisationer att agera.

Tony Blair vill att WEF och World Trade Organization (WTO) pressar regeringar över hela världen för att införa den infrastruktur som behövs för att implementera ett internationellt kontrollsystem. Kontrollsystemet ska avgöra om en person är vaccinerad eller inte.

– Du måste veta vem som har vaccinerats och vem som inte har vaccinerats. Några av de vacciner som kommer framöver kommer att vara flera, det kommer att finnas flera sprutor. Så du måste ha anledningar att göra hälso- och sjukvården mer generell, men för en pandemi eller för…vacciner måste du ha en ordentlig digital infrastruktur, och många länder har inte det. Faktum är att de flesta länder inte har det, säger Tony Blair.

Se hela videon från Tony Blairs framträdande här.

WEF och WTO ska pressa igenom kontrollsystemet

Tony Blair fortsatte sitt framförande med att problematisera kring hur ett sådant kontrollsystem ska implementeras över hela världen. Blair anser att detta måste komma uppifrån och sedan pressas nedåt genom internationella organisationer tills det tills slut når de enskilda länderna.

– Och de mekanismerna kommer delvis att vara genom de formella institutionerna som du har, som WTO, och de kommer också att vara genom organisationer som din [WEF] som…jag tror…har många fördelar eftersom de inte får samma byråkrati och uppriktigt sagt liten ärtpolitik runt omkring dem, säger Tony Blair.

Blair anser att fördelen med att införa ett sådant kontrollsystem via WEF och WTO är att man slipper demokratins problem. Att folket har en åsikt som leder till byråkrati och hinder i vägen är inte önskvärt och därför är det smidigare om detta bestäms på en högre nivå, exempelvis WEF som Blair själv föreslår.

Uttalandet har redan börja spridas stort på Twitter.

Kontrollsystemet hotar friheten

Ett införande av ett sådant kontrollsystem som Blair förespråkar är ett oerhört angrepp på individens frihet och rätten till sin egen kropp. Först och främst är systemet i praktiken ett globalt övervakningsprogram som håller koll på varje persons medicinska status, det i sig är mycket inskränkande på individens integritet.

Men systemet kommer också med en annan baksida. Ett införande av ett kontrollsystem som Blair föreslår, skapar också en grund för att införa vaccinpass. Om en organisation eller regering redan har ett register över alla medborgares vaccinationsstatus är det enkelt att införa ett system där de som inte vaccinerats inte får tillgång till vissa platser eller tjänster.

Vaccinpass skapar också ett indirekt vaccintvång eftersom att de som ej vaccinerats diskrimineras från vissa delar av samhället. Detta hotar då individens rätt till sin egen kropp och rätt till att välja utifrån sina egna förutsättningar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter