Politiker ifrågasätter att etablissemanget ignorerar kritiska röster

En sverigedemokratisk regionpolitiker är kritisk till vaccinets verkan och vill ha debatt i regionfullmäktige. Etablissemanget fortsätter att kväva kritiska röster och förlöjligar de som har en annan åsikt.

I regionfullmäktige Stockholm uttalade Sverigedemokraternas ledamot, Martin Siltanen von Bell, under tisdagen, kritik mot politikernas ovilja att lyssna på andra. Han nämnde Läkaruppropets läkarkonferens, som ägde rum den 21-22 januari 2023 i Stockholm, där flera internationella läkare samlades för att tala om effekterna av vaccinet.

Von Bell i regionfullmäktige:
– Min fråga till de styrande är, var ni med och bevakade eventet?

Socialdemokraten Talla Alkurdi, hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm, svarade att hon absolut inte kände till konferensen och började snabbt argumentera emot von Bell.

-Jag kommer inte på något sätt att delta på forskarkonferenser, som du redogör för här. Jag står för den medicinska vetenskapen, säger Alkurdi, och hävdar att de medverkande på konferensen inte tillhör någon vetenskaplig organisation. Exakt vad hon definierar som en sådan organisation framgår inte. Se klipp 02.49.00-02.53.45

Alkurdi fortsatte med att säga:
– En av de medverkande på konferensen är en skribent i en tidskrift, som av Expo, beskrivs som högerextrem och konspirationsteoretisk.

Debatten har bland annat uppmärksammats av SVT.

Positivt att politiker vill ha debatt om vaccinet

Det är mycket positivt att en politiker i en öppen debatt vågar lyfta fram ett evenemang där politiken kring Covid kritiseras, samt problemen med vaccin. Debatten från regionfullmäktige visar att etablissemangspolitiker inte är intresserade av att lyssna på annan information, eller att ha en öppen diskussion med kritiska röster. Istället för att ha en respektfull och öppen debatt, ser man en återkommande strategi som går ut på att förlöjliga motparten, vilket är precis vad Talla Alkurdi gjorde.

Än en gång ser man hur åsikts- och yttrandefrihet ignoreras av etablissemanget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter