Traktorprotest i Kanada – här är böndernas krav

Bondeprotesterna är fortfarande i full gång, där bönder kräver bättre villkor och en skälig ersättning för sitt livsviktiga arbete. I Kanada deltog hundratals bönder i en protest, där de körde sina traktorer till regeringsbyggnaden för att uttrycka sitt missnöje.

I provinsen Quebec i Kanada körde över 300 bönder sina traktorer till regeringsbyggnaden under fredagen för att protestera mot dåliga villkor inom jordbrukssektorn. På plats samlades även en stor skara människor som stöttade bönderna. Enligt CTV News anser bönderna att de står inför en ”existentiell kris” då de drabbas hårt av bland annat höga produktionskostnader och bränslepriser.

Fackföreningen för Quebecs bönder, Union des producteurs agricoles, stöttar bondeprotesterna och en av deras talespersoner – Stephanie Levasseur – var på plats:

– Vi har redan människor som går i konkurs. Vi har redan människor som stänger ner och gör något annat. Många bönder måste redan arbeta nästan deltid, om inte heltid, utanför gården för att få ekonomin att gå ihop.

För mycket pappersarbete

Syftet med fredagens protest var att väcka politikernas uppmärksamhet, något man lyckades med. Vice premiärminister i Quebec, Genevieve Guilbault, talade till skaran med bönder och försökte övertyga dem att regeringen står på deras sida. Det verkar dock inte ha räckt med bara ord, och bönder ska ha sagt att allt pappersarbete som regeringen kräver gör det tidsmässigt omöjligt för dem att arbeta utomhus på sina bondgårdar.  

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter