Transsexuell ifrågasatte agenda riktad mot barn – kallades ”transfob”

På en konferens om transsexualitet behandlades frågor om hur man skulle se till att barn som vill genomgå könsbyte, får det lättare att kunna genomgå den medicinska processen. När en av deltagarna, som själv är transsexuell, ifrågasatte detta och ville att man skulle diskutera hur man förhindrade ingrepp, som personen skulle kunna ångra, blev denne snabbt utslängd från konferensen.

Det var under en konferens som anordnades i september 2022 av World Professional Association for Transgender Health (WPATH), som meningsskiljaktigheter uppstod. En av deltagarna, transsexuella Aaron Terrell, ifrågasatte inställningen bland både deltagare och arrangörer att barn som hävdar att de tillhör ett annat kön, okritiskt ska få genomgå ett medicinskt könsbyte, rapporterar Fox News.

Terrell genomgick ett könsbyte från kvinna till man 2012 och var 2021 med om att grunda Gender Dysphoria Alliance (GDA, sv. ”Könsdysforialliansen”). GDA förespråkar bland annat att man ska ha en helhetsbild av personer som lider av könsdysfori(1) och inte enbart betrakta ett kirurgiskt ingrepp för att byta kön som den enda lösningen.

Drivs av aktivism, inte av vetenskap

Vad Terrell upplevde under konferensen var att de som förespråkar könsbyte för barn, drevs av ren aktivism och inte av medicinsk forskning. I september 2022 presenterade WPATH en uppdaterad riktlinje för hur de som ifrågasätter sitt kön ska behandlas.

Där föreslogs bland annat att hormonbehandling inte ska begränsas till personer som är äldre än 16 år, vilket innebär att även yngre personer ska få genomgå ett medicinskt könsbyte, som inte kan ångras.

Men när Terrell började granska de som stod bakom dessa riktlinjer, upptäckte han att flera av dem var transsexuella och deras engagemang drevs av personliga intressen, snarare än omsorg att de som lider av könsdysfori får rätt behandling.

Det blev inte bättre under själva konferensen, noterade Terrell. Inga kritiska frågor ställdes om detta. Istället handlade nästan alla frågor om hur man skulle hantera ”transfobiska” föräldrar, som motsätter sig att deras barn går igenom ett medicinskt könsbyte. Ingen ifrågasatte att en ung tonåring, som hoppar på en trend om att ifrågasätta sin könsidentitet, skulle genomgå en behandling som inte kan ångras.

Anklagades för ”transfobi”

Terrell bestämde sig för att vara den som lyfte de kritiska frågorna och publicerade ett inlägg i ett chatt-forum för deltagarna. Där presenterade han sig som en representant för GDA och fick snabbt uppleva hur intolerant detta forum egentligen var.

Istället för att bli bemött i sak blev både Terrell och GDA attackerade. GDA anklagades för att vara en ”hatgrupp”, som sprider ”transfobi”, trots att flera av GDA:s styrelseledamöter är transsexuella (som anser att könsbyten ska vara det sista steget om personen verkligen inte identifierar sig med sitt kön, då det är en komplex, riskfylld och kostsam procedur).

Det hela slutade med att arrangörerna stängde av honom och sparkade ut honom från konferensen, med hänvisning till att det kommit in klagomål på att Terrell brutit mot konferensens ”uppförandekod”.

Vad Terrell i slutändan fick med sig av konferensen var hur aktivister drev igenom agendan att barn skulle kunna byta kön, och hur dessa påverkade de medicinska institutionerna.

Det enda som verkligen skulle kunna kontra detta är att unga personer, som fått sina liv förstörda av felaktiga behandlingar, träder fram, enligt Terrell.

(1) Könsdysfori - Ett tillstånd då en persons egen upplevda könsidentitet inte överensstämmer med det biologiska, kroppsliga könet.
Källa: Wikipedia
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Att könsbyte ens är en fråga är sinnessjukt .

    Cancer , artros , osv…hinns inte med..folk dör…

    Därför att sköterskor och kirurger sysslar med fullt friska som känner sig i fel kön….Stööön !!!

    Detta är rubbat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Vet hut –Vet 7 falt hut -Ni ansvariga !!!!!!!!!!!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter