Tre koranbränningar på rad imorgon

På fredag har Rasmus Paludan en ny koranbränning inplanerad, eller snarare tre, varav en kommer äga rum utanför Turkiets ambassad i Köpenhamn.

Den svensk-danske politikern Rasmus Paludan har inte låtit sig skrämmas av de muslimska reaktionerna på lördagens koranbränning som genomfördes utanför Turkiets ambassad i Stockholm. En protest mot den turkiska regeringens försök att strypa den svenska yttrandefriheten. Frihetsnytt rapporterade löpande om manifestationen. Koranbränningen kan även ha inneburit att Sverige inte kommer med i krigsalliansen Nato.

Nu kommer han att genomföra ytterligare koranbränningar, denna gång i Köpenhamn. I ett inlägg på Instagram skriver Paludan att detta kommer ske utanför den stora Tauba-moskén i Köpenhamn, klockan 12:30 på fredag.

Men det blir inte bara en, inte två, utan tre koranbränningar under fredagen.

En moské och två ambassader

Efter att ha bränt koranen utanför moskén, bär det vidare till den turkiska ambassaden i Köpenhamn. Där ska dagens andra koran brännas vid två-tiden, för att fortsätta markera mot Recep Tayyip Erdoğans attackerar mot yttrandefriheten i andra länder, berättar Paludan för Frihetsnytt.

Efter det kommer han även att bränna koranen utanför den ryska ambassaden, i protest mot Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov och den tjetjenske MMA-kämpen Khamzat Chimaev, vilka båda verbalt attackerat Paludan. Kadyrov påstår att det är svenska politiker som låg bakom lördagens koranbränning i Stockholm, för vilket de ska ”brinna i helvetet” och att Paludan är ett ”avskum”, enligt Expressen.

Till Frihetsnytt berättar Paludan att den danska polisen har ett betydligt bättre säkerhetsarrangemang än den svenska polisen, vilket han berättar om i en exklusiv intervju med Frihetsnytt (se länk nedan).

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter