Trots censur: Stor spridning för Läkaruppropet

Covid-kritiska Läkaruppropet meddelar idag att de trots IT-bolagens censur når ut till en stor publik på sociala medier.

I sin Telegramkanal skriver Läkaruppropet i ett inlägg om den stora spridning man lyckats få trots IT-bolagens censur på sociala medier. Man länkar till en engelsktextad föreläsning med Ute Krüger, medlem av Läkaruppropets Bio-Medico Legala Nätverk, som visats ”mer än 126 000 gånger” enbart på Rumble. (När Frihetsnytt besöker sidan är det över 146 000 visningar.)

”Av alla filmer som Doctors for Covid Ethics lagt upp, är det bara två som haft fler visningar”, skriver Läkaruppropet.

Framgång trots censur

Trots censur på Facebook når Läkaruppropets inlägg över 11 000 personer och följarskaran är snabbt ökande med ”snart 25 500 personer”.

”På Telegram har vi idag 1 739 följare och där censureras ingenting, och på Twitter, som vi bara funnits på i 1,5 månad, har vi 1 140 följare”, konstateras vidare, siffror som även de ökat när Frihetsnytt kontrollerar.

Man har även nått ut till en större internationell publik efter att man publicerade en artikel på svenska och engelska om Folkhälsomyndighetens felaktiga bokföring 2021 av 919 döda vaccinerade som ovaccinerade.

”Tjeckien upptäckte den engelska artikeln för en dryg vecka sedan, och medborgarna där har fortsatt att frekvent besöka vår hemsida. De har sammanlagt gjort nästan 2 000 sidvisningar och är nu av utländska länder bara efter Finland och Norge avseende antal sidvisningar per 100 000 invånare sedan 15 maj. Då ska beaktas att besökare från de två nordiska länderna ofta kan läsa och förstå även de svenska texterna.”

Ocensurerat alternativ

Frihetsnytt passar på att påminna om att Telegram är det enda större sociala medium som fortfarande är nästan helt ocensurerat – men bara om du har den version av appen som du kan ladda ner från telegram.org. Techjättarna Google och Apple lägger nämligen in egna censurfilter i de versioner som finns på Google Play och Apple Store. Du vet att du har den censurerade fuskversionen om det ligger en vit ring runt Telegram-appens ikon på din mobil eller laptop. Att byta till den rätta versionen är enkelt och du behåller alla dina meddelanden.

Frihetsnytts egen Telegramkanal hittar du här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter