Trots höga dödstal – USA: ”det går bra nu”

Enligt nyläckta dokument från Pentagon kan det ha stupat eller sårats flera ukrainare för varje ryss – samtidigt påstår USA:s försvarsminister att Ukraina har goda chanser till seger. En ung hemvärnsman som vidarebefordrade informationen ser nu fram mot en livstid i fängelse.

Som Frihetsnytt rapporterat har interna dokument från den amerikanska militärledningen blivit publicerade, och utvisar en mycket mörk bedömning av Ukrainas chanser att vinna det pågående kriget. I full vetskap om detta säger ändå den amerikanske försvarsministern Lloyd Austin att Ukraina ligger bra till för seger.

På en uttrycklig fråga om Ukrainas segerchanser svarade försvarsministern att dessa är goda. ”Ukraine has the upper hand” försäkrade den afroamerikanske generalen, och fortsatte:
Ukraina har förorsakat avsevärda förluster bland ryssarna och de ryska pansarfordon börjar ta slut på ett sätt som ingen kunde föreställa sig. Nu ser vi Ryssland sätta in stridsvagnar av typerna T54 och T55, på grund av de skador som Ukrainarna har förorsakat.

Austin berättade också i senatsförhöret att den ryska artilleriammunitionen håller på att ta slut, och att Ryssland nu vänder sig till Iran och Nordkorea för att få tag på mer.

Plikt att ljuga

Överste Douglas Macgregor, tidigare militärpolitisk rådgivare i Vita Huset och en av Donald Trumps kandidater till försvarsministerposten, kommenterar Lloyd Austins uppgifter på följande sätt.
Han ljuger. Den högsta militärledningen tror att det är deras plikt att ljuga – eftersom de politiska ledarna säger att det är viktigt att de ljuger. Nuförtiden är det ingen som ställer sig upp och säger som det är – det vill säga att det inte spelar någon roll vad ukrainarna gör, de har ingen chans att vinna ett krig med Ryssland ändå.

”Vi vill komma till Kiev före ryssarna”

Ett separat avslöjande via journalisten Seymor Hersh handlar om 400 miljoner dollar eller drygt 4 miljarder kronor, som försvunnit bland ukrainska militärer och politiker. Pengarna hade sänts från USA till Ukraina för att köpa dieselolja till arméfordon, men hamnade genast på villovägar. I de läckta dokumenten presenterade CIA en lista över de största förskingrarna, där president Volodomyr Zelenskyj själv var uppräknad.

President Volodomyr Zelenskyj har utlovat ”big business” i Ukraina – och föregår själv med gott exempel. Efter avslöjanden om hemliga fastighetsinnehav i London har Zelenskyj nu toppat listan över mutsugna ukrainare med fingrarna i amerikanska biståndssändningar. Foto Skärmdump.

Enligt överste Macgregor spreds de amerikanska penningsändningarna ända ner till överstelöjtnantsnivån. Detta har gjort att ofoget är väl känt bland de urkainska frontsoldaterna. Den som följer ukrainska Telegramkanaler vet, enligt Macgregor, att det ibland dyker upp inspelningar av soldater som säger att deras första prioritet är att hänga Zelenskyj. De säger att de hoppas komma till Kiev och uträtta den saken i tid innan ryssarna gör det.

Varför läcktes dokumenten?

Enligt Larry Johnson, en tidigare CIA-man och rådgivare i utrikesdepartementet är det osannolikt att de läckta dokumenten kom till allmänhetens känndom genom dataintrång. Han tror att makthavare avsiktligt överlämnade dokumenten till den nyligen arresterade Jack Teixera, som sedan gjorde dem offentliga.

Jack Teixera, medlem i Air National Guard, har en långvarig fängelsevistelse framför sig. Stillbild

Johnson menar att den amerikanska regeringen, efter att ha målat in sig i ett hörn vad gäller det pågående kriget, nu letar efter ett sätt att byta kurs. Eftersom mediapropagandan har gjort att en klar majoritet av amerikanerna kräver en fortsättning av ställföreträdarkriget mot Ryssland behövde regeringen få ut ”ny” negativ information i debatten. Man ska alltså, enligt Johnson, ha spridit dessa dokument för att underlätta sin egen reträtt från den misslyckade Ukrainapolitiken.

Den främsta följden av detta torde bli att den 21-årige Teixera får spendera resten av sitt liv i fängelse.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. En god vän åkte nyligen från Sverige till Kiev med en ambulans införskaffad av en välgörenhetsförening .
  Hela städer hade utplånats -förödelsen var så omfattande att det var obegripligt.
  Allt för att Ukraina envisades med att ansluta sig till Nato. —Oavsett slutet …Vem tror ni får betala uppbyggnaden ???
  Ryssarna ??? Dom Ukrainska oligarkerna ??
  Nix…det blir vi i EU !!!! Våra skatter höjs och nya införs för att hjälpa Ukraina på fötter .
  Eftersom jag vet hur omfattande korruptionen är ( precis som hos grannen ) vill jag inte lägga en enda spänn på det.
  Det är fruktansvärt tragiskt och jag hjälper gärna enskilda flyktingar i Sverige…men det är en annan sak.

  • Ja det blir säkert Natos skattebetalare som får stå för notan och hälften kommer att stjälas. Men Zelenksyj har lovat Fink (Blackrock) att de ska få återuppbygga landet. Eftersom Blackrock, genom Zelenskyj och hans ägare Kolomoisky sitter på båda sidor om förhandlingsbordet är det troligt att det hela slutar med att
   – Blackrock köper vad de vill ha av landet för ett ytterst förmånligt pris och att
   – Västs skattebetalare reparerar infrastrukturen, varefter
   – Blackrock kasserar in hyror och arrenden i evighet amen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter