Trots interna frustrationen – Biden kliver inte åt sidan

Trots avgångskrav, oroliga donatorer och ett splittrat Demokraterna annonserar Joe Biden i ett brev att han inte har några planer på att dra sig ur presidentvalet. Under gårdagen skickade Biden ett brev till kongressdemokrater där han uppmanade partikollegorna att sluta upp med det interna dramat och ena sig för att bekämpa Donald Trump.

Sedan den katastrofala debatten mot Donald Trump har många ifrågasatt om den sittande presidenten Joe Biden verkligen är lämpad att sitta ytterligare fyra år som president. Inom Demokraterna ska frustrationen vara stor, och Frihetsnytt har tidigare rapporterat att även tjänstemän inom Nato oroar sig för att presidenten inte kommer att leva i fyra år till.

Skickade ett brev

Nu har dock Biden lämnat ett slutgiltigt besked – och han kommer inte att dra sig ur presidentvalet. Under måndagen skickade Biden ett brev till kongressen, där han skrev att han inte har några planer på att kliva åt sidan. Enligt CNN har Biden tröttnat på spekulationerna och kritiken inom Demokraterna, och vill att partiet ”går vidare som ett enat parti för att besegra Donald Trump”.

”Jag vill att ni ska veta att trots alla spekulationer i media kommer jag fortsätta till slutet och försöka att slå Donald Trump”, skriver presidenten.

Donald Trump. Foto: Wikipedia/Gage Skidmore

Biden skriver att spekulationerna och kritiken mot honom bara gynnar Trump och försvagar partiet. Enligt CNN har även Biden vid ett intervjutillfälle sagt att de personer inom partiet som vill att han träder åt sidan borde vara mer öppna med kritiken:

”Om någon av dessa killar inte tycker att jag ska ställa upp – ställ upp mot mig. Gå vidare. Tillkännage presidentkandidaturen och utmana mig på konventet”.

Skyller på förkylning

Samtidigt rapporterar SVT att Biden skyller den svaga debattinsatsen mot Trump på en svår förkylning.

– Det var ett dåligt framträdande. Jag var sjuk och jag mådde förfärligt. Jag var utmattad, sa Biden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter