Drygt åtta månader efter att den globala investeringsbanken Credit Suisse fått 100% i två olika index över politisk korrekthet, har man likväl svårt att övertyga kunder och investerare om bankens stabila finanser.
Enligt Dagens Industri, som i sin tur hänvisar till Bloomberg och FT.com, kämpar Credit Suisse med att övertyga marknaden om sin överlevnadsförmåga efter att bankens kreditswappar, en slags konkursförsäkring, stigit till samma nivåer som vid bankkrisen 2009.
Utvecklingen fick ledande befattningshavare i banken att slänga sig på telefonen för att övertyga kunder och investerare om att det inte finns anledning till oro över bankens likviditet och balansräkning, skriver FT.com.
DI konstaterar att Credit Suisse har en rad skandaler bakom sig. Utöver anklagelser om spioneri har banken bland annat fått stänga investeringsfonder, rapporterat rekordhöga tradingförluster och tagit emot stämningar. Allt detta har pressat aktien till nya bottennivåer i år, med en total nedgång på 59 procent sedan årets början.
Chocken: wokeism har inte hjälpt
Credit Suisses förtroendekris kommer efter att företaget i januari i år erkändes som ett av världens mest politiskt korrekta företag av både Human Rights Campaign Foundation’s 2022 Corporate Equality IndexochBloomberg Gender-Equality Index, som utropade bolaget som ”100 procent jämställt”.
Banken har gjort sig känd för att haka på varje woke-trend, bland annat genom att medvetet inkludera så många afrikaner och transvestiter som möjligt bland sina chefer. Man lyckades till på köpet få in transvestiten Philip Bunce (med transvestitnamnet Pippa) på listan över ”världens 100 främsta affärskvinnor”, vilket orsakade viss uppståndelse till och med i PK-kretsar enligt Times.
Dessa framgångar ifråga om mångfald och inkludering tycks alltså av någon orsak inte ha lugnat kunder och investerare.