Trots politikernas löften – så stor är massinvandringen

När den nuvarande regeringen tillträdde utlovades ”ett paradigmskifte” i migrationspolitiken. Nu visar det sig dock att något sådant inte ägt rum. Under det första halvåret i år blir det tydligt att de regerande partierna inte har levererat.

När den nuvarande regeringen tillträdde talades det pompösa ord om ”ett paradigmskifte” i svensk invandringspolitik. Kritiker menade dock att utfästelserna i Tidöavtalet var väldigt vaga och mest bestod av olika utredningar och löften om åtgärder i slutet av mandatperioden. Siffror saknades helt.

Ingen förändring

Aktuella siffror från det första halvåret i år visar att det över huvud taget inte skett någon förändring. Totalt har 47 700 uppehållstillstånd delas ut under det första halvåret, vilket skulle innebära närmare hundra tusen uppehållstillstånd för hela året.

Också under regeringens första år strösslades det med uppehållstillstånd. Då delades hela 102 139 uppehållstillstånd ut.

Det skiljer sig inte positivt från de 95 163 personer som kom 2021, innan regeringen hade tillträtt.

En strategi för att verka handlingskraftig

Det hela kan alltså ses som en strategi, där regeringen vill framställa sig som handlingskraftig och tar tag i invandringsproblemen, men i själva verket inte gör det.

I själva verket fortsätter det så kallade folkutbytet år för år, alltså den process som gör att svenskarna blir färre varje år och invandrarna fler. Den finske forskaren Kyösti Tarvainen har kommit fram till att svenskarna blir i minoritet 2065 om den nuvarande invandringstakten fortsätter.

Samtidigt växer motståndet mot massinvandringen. Även om politikerna i nuläget inte gör något konkret åt saken, så växer efterfrågan bland svenskarna för en hårdare invandringspolitik. Vad som sker om regeringen inte lever upp till detta återstår att se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter