Trump är tillbaka på ytterligare en plattform

Censuren mot USA:s tidigare president Donald Trump börjar alltmer släppa. En av plattformarna som släppt tillbaka den frispråkige politikern är Facebook. Först nu har han formellt återvänt.

”I’M BACK” (sv. ”Jag är tillbaka”) skrev Donald Trump i ett inlägg på Facebook för att markera att den politiska censuren mot honom för tillfället är lyft på Facebook. Det var den 9 februari som Facebook-ägaren Meta lyfte blockeringen av honom, som pågått i två år, men det var först under fredagen den 17 mars som han formellt återvände till plattformen, rapporterar Associated Press.

Allmänheten ska ha möjlighet att höra vad deras politiker säger – det goda, det dåliga och det fula – så att de kan göra välavvägda val vid valurnan, sade Nick Clegg, Metas vd för globala affärer, i samband med att blockeringen hävdes.

Trump stängdes av från Facebook i samband med händelserna vid Kapitolium i Washington den 6 januari 2021, då anhängare till honom stormade kongressbyggnaden. Övervakningsfilmer som publicerades av Fox News programledare Tucker Carlson för ett par veckor sedan, vilket Frihetsnytt rapporterade om, visar dock att demonstranterna betedde sig fredligt i kongressbyggnaden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter