Trump: Biden provocerade fram kriget i Ukraina

Donald Trump säger i en intervju att det inte kommer bli aktuellt med Nato-soldater i Ukraina om han väljs som president. Han tycks även delvis skylla kriget i Ukraina på den sittande presidenten Joe Biden, som han menar ”sa helt fel saker” innan Rysslands invasion.

I november är det presidentval i USA, där Donald Trump hoppas bli vald som president ännu en gång. Om cirka en vecka kommer en debatt att hållas mellan Trump och den sittande presidenten Joe Biden, men redan nu försöker Trump nå ut med sitt budskap till så många som möjligt.

Nyligen intervjuades Trump i The All-In Podcast där han bland annat diskuterade geopolitiska frågor såsom Kina, kriget i Gaza och kriget mellan Ukraina och Ryssland. Ex-presidenten var självsäker i intervjun, och sa bland annat att USA kan ha en fredlig samexistens med Kina med ”rätt president”.

Biden provocerade Putin

Joe Biden. Foto: Wikipedia/ www.whitehouse.gov/
administration/president-biden/

Frankrikes president Emmanuel Macron har flera gånger öppnat för att skicka Nato-soldater till Ukraina för att bistå den ukrainska militären. Skulle Trump vinna presidentvalet kommer han dock inte gå på Macrons linje, meddelade han i intervjun:

– Det kan jag garantera. Jag skulle inte göra det.

Att det bröt ut krig mellan Ryssland och Ukraina skyller Trump delvis på Biden, som han menade provocerade den ryske presidenten Vladimir Putin i onödan.

– Biden sade helt fel saker, som att Ukraina ska bli medlem av Nato. När jag hörde honom prata tänkte jag ”den där mannen kommer att starta ett krig”, sa Trump.

Trump sa även självsäkert att Putin aldrig hade inlett invasionen av Ukraina om han var USA:s president under den tidpunkten.

– Det här skulle aldrig ha hänt om jag varit president. Putin hade aldrig gjort det, sa ex-presidenten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter