torsdag, 6 oktober, 2022

Trump lanserar streamingtjänst för att motverka ”woke” mediepropaganda

Tidigare president Donald Trumps medieföretag planerar att lansera en ny streamingtjänst med ”non-woke content”

Enligt ett pressmeddelande den 16 maj från Trump Media and Technology Group, TMTG, planerar den tidigare presidentens mediebolag att lansera en prenumerationsbaserad streamingtjänst som heter ”TMTG+” som ”åtar sig att inte censurera innehållsskapare för deras politiska ideologi.”

TMTG meddelar i lanseringen av sin tjänst att det finns ett behov av kvalitetsprogram som inte indoktrinerar sina tittare i vänsterliberala åsikter och bara ser på frågorna med ”politiskt korrekta” glasögon.

Programtablån i TMGT+ kommer enligt företaget att vara ”liknande” Netflix, och kommer att innehålla vad man kallar arbetarklass-komedier, program som censurerats av amerikanska massmedier, Trump-specifika program, kristet material, familjeunderhållning och annat material omfamnar det andra grundslagstillägget (om yttrandefrihet) samt nyhetsprogram. Dokumentet angav inget lanseringsdatum för plattformen.

Planerna för TMTG+ kommer som en expansion av Trumps måttligt framgångsrika sociala medieplattform, som lanserades under första kvartalet 2022, Truth Social. Streamingplattformen är en av TMTG:s tillväxtstrategier för att bli ett ”helt integrerat” medie- och teknikföretag” för att ”konkurrera med det vänsterliberala medieoligopolet och främja yttrandefrihet i alla frågor”, enligt pressmeddelandet. TMTG+ kommer också att ha en podcastplattform som en del av sin streamingtjänst.

”Oavsett om det är Hollywood, nyhetsmedia, sökmotorer, betalningsinfrastruktur – inom alla dessa områden riskerar oppositionella amerikaner att bli utestängda. Amerikaner som inte hyllar den nya woke-religionen blir hårt motarbetade och detta är vad vi kommer att kämpa emot”, sa Devin Nunes, VD för Truth Social och tidigare republikansk kongressledamot i en intervju tidigare i år.

Donald Trump föreställer sig den sociala medieplattformen som ett sätt att återställa yttrandefriheten i USA. ”Den nya tidsåldern av censur är en katastrof för vårt land. Saker och ting var mycket bättre under de dagar då vi hade våra debatter häftigt och öppet, och sedan kunde vi gå vidare tillsammans, som amerikaner, med båda sidor medvetna om att deras röst och deras bästa argument hade hörts, sa Trump i oktober.

”I slutändan är det orimligt att ett litet antal mäktiga människor som alla tycker likadant och vill tysta alla som tänker annorlunda också kontrollerar nästan alla stora media-, teknik- och underhållningsföretag i Amerika”, sa Trump. ”Jag är fast besluten att bryta deras strypgrepp kring det amerikanska folkets röster – inte bara för mig själv och mina egna anhängare, utan för USA!”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

USA fortsätter sponsra kriget

00:03:47

Nyhetssändning 4 oktober

CNN stäms av Trump på miljardsumma