Trump: ”Nej, jag skulle aldrig hoppa av”

Donald Trump kommer inte att avbryta sitt försök att bli president även om han döms i det pågående åtalet mot honom.

Under förra veckan, tisdagen den 4 april, inleddes åtalet mot USA:s förra president Donald Trump. Åtalet omfattar 34 punkter som kan kokas ner i att Trump ska ha betalat porrskådespelerskan Stormy Daniels ”tystnadspengar” och att dessa ska ha bokförts på falska grunder.

Stormy Daniels. Foto: Wikipedia/ Gary
Stormy Daniels. Foto: Wikipedia/ Gary

Åtalet har väckt upp mycket känslor i USA och en mycket stor grupp anser att det är politiska motiv som ligger bakom åtalet, inte att ett brott ska ha begåtts.

Frihetsnytt kunde rapportera om en undersökning som visade att 93 procent av de republikanska väljarna och 70 procent av de självständiga väljarna (varken republikaner eller demokrater) anser att det är politiken som driver åtalet.

Åtalet verkar göra Trump mer populär

När nyheten kom ut att Trump skulle ställas inför rätta trodde många att det skulle vara dödsstöten för hans chanser att bli president. Detta var iallafall den bild som etablissemangsmedia målade upp.

Det visade sig snarare bli tvärtom och åtalet verkar ha fått republikanerna att sluta upp bakom Trump, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Från att ha legat på 47 procent under mars månad sköt stödet iväg till 57 procent efter att nyheten om åtalet kom. Samtidigt minskade Ron DeSantis stöd från 40 till 31 procent.

Ron DeSantis. Foto: Wikipedia/ U.S. Secretary of Defense
Ron DeSantis. Foto: Wikipedia/ U.S. Secretary of Defense

Även jämfört med andra kandidater har stödet för Trump ökat. 54 procent säger att de vill se honom representera Republikanerna, vilket är en höjning med 3 procentenheter.

Trump nekar alla anklagelser

Enligt Fox News nekar Trump till samtliga 34 åtalspunkter. Efter att den första rättegångsdagen avslutats återvände den tidigare presidenten till Florida där han höll ett uppmärksammat tal.

 Jag trodde aldrig att detta kunde hända i Amerika. Det enda brott jag har begått är att utan rädsla försvara mitt land från de som vill förstöra det, sa Trump i talet.

I talet tar han även upp alla de försök som gjorts för att ”fälla” honom.

Ställer upp även om han döms

Tucker Carlson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America
Tucker Carlson. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America

I en intervju med Tucker CarlsonFox News säger Trump att han kommer ställa upp i presidentvalet 2024 även om han döms i det pågående åtalet mot honom.

– Nej, jag skulle aldrig hoppa av – det är inte min grej. Jag skulle inte göra det, sa Trump till Carlson.

Trump hindras inte heller av den amerikanska konstitutionen eftersom den inte hindrar någon som åtalats eller dömts för brott att kandidera till presidentposten.

Han säger även i intervjun att han inte tror att den sittande presidenten Joe Biden kommer att ställa upp för omval och syftar på Bidens ifrågasatta kognitiva förmåga.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter