Trump obekymrad inför hot om åtal

Visar stor självsäkerhet när kommitté vill ställa honom inför rätta

Kongressens granskningsutskott vill åtala Trump för brott kopplade till stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Men den aspirerande presidenten tar det med ro och ser det som att motståndarna är rädda för hans framgångar i valet 2024.

Under måndagen begärde kongressens granskningsutskott att federala åklagare ska åtala Donald Trump för fyra brott i samband med stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021: Uppvigling och medhjälp till uppror, förhindrande av förfarande i kongressen, falska uttalanden, samt konspiration mot den amerikanska staten, rapporterar Reuters.

Enligt Fox News består kommittén av endast politiska motståndare till Trump: Sju demokrater och två Trumpfientliga republikaner. Enligt bedömare kommer det bli svårt att kunna koppla honom till brotten.

Pekade ut valfusk

Det var efter det amerikanska presidentvalet 2020 som anklagelser om omfattande valfusk kom i offentligheten, vilket väckte stort missnöje hos Trumps många supportrar.

Den 6 januari 2021 höll Trump ett möte i Washington DC där han kritiserade valresultatet. I anslutning till mötet stormade flera anhängare kongressbyggnaden Kapitolium. Spekulationerna har gått fram och tillbaka om vad som utgjorde de pådrivande krafterna. Etablissemanget har intensivt kampanjat för att Trump bär huvudansvaret och ska åtalas.

Låter sig inte skrämmas

Trump själv är väldigt obekymrad inför granskningsutskottets vilja att åtala honom. Han menar att åtalsivern endast är politiskt driven, med det enda syftet att stoppa honom från att delta i presidentvalet 2024, rapporterar Omni.

Han ska ha skrivit på Truth Social (som i nuläget endast är tillgängligt för amerikanska användare):

”De vet att jag kommer att vinna och det är det allt det här handlar om.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter